Bilgisayarda virüs olabilir mi?

Mehmetcxz

Decapat
Daha fazla  
Bugün bir tane hile gördüm ve indirdim. İndirdikten sonra 'Unity' yazan dosyalar geldı. Anti virüs uygulamaları falan zararlı dosya falan var dedı. Suanlık temızledım gıbı duruyor ama yine de emin değilim.

Eğer işletim sistemin doğru kurulmuş orijinal bir Windows 11 son sürümü ise çok dert etme, virüs sen izin vermedikçe bilgisayara giriş yapamaz. Fakat yapmışsa da görev yöneticisinden tespit edebilir ve silebilirsin. Ben anlamam dersen de antivirüs programları mevcut.

Bugün bir tane hile gördüm ve indirdim. İndirdikten sonra 'Unity' yazan dosyalar geldı. Anti virüs uygulamaları falan zararlı dosya falan var dedı. Suanlık temızledım gıbı duruyor ama yine de emin değilim.

Hileyi indirdiğiniz oyuna bağlı.
Oyun Unity ile yapıldıysa ve hile de oyunun dosyalarını değiştirerek çalışıyorsa zararsız olabilir.
Ama yine de en iyisi güvenilir bir uygulamayla tarama yapmak.

Malwarebytes ile tam tarama yapın.
yaptım zaralı dosya yok diyor ve virüsler karantinaya alınmış onlarıda sildim kalmış olabilirmi virüs?

Hileyi indirdiğiniz oyuna bağlı.
Oyun Unity ile yapıldıysa ve hile de oyunun dosyalarını değiştirerek çalışıyorsa zararsız olabilir.
Ama yine de en iyisi güvenilir bir uygulamayla tarama yapmak.
Unityle yapılmış oyun zaten dosyanın adı unitydi ama dediğim gibi tarama yapıp dosyaları sildim

Yaptım zaralı dosya yok diyor ve virüsler karantinaya alınmış onları da sildim kalmış olabilir mi virüs?

Görev yöneticisini aç ve arka planda çalışan uygulamalara bak.
Eğer varsa zaten birinin adı çok değişiklik. O değişik olan gidene kadar virüs taramasına devam et(farklı programlarla).
Eğer sadece kendi programların ve sistem programları varsa virüs yok.

Görev yöneticisini aç ve arka planda çalışan uygulamalara bak.
Eğer varsa zaten birinin adı çok değişiklik. O değişik olan gidene kadar virüs taramasına devam et(farklı programlarla).
Eğer sadece kendi programların ve sistem programları varsa virüs yok.
Baktım o dosyalardan yok galiba virüs artık yok yardımın için teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı