Merhaba, benim bilgisayarımda keylogger gibi bir virüs olduğunu düşünüyorum. Benzeri virüsleri hangi antivirüsle tespit edebilirim?
Hesaplarıma başka ülkelerden girilmeye çalışıldığına dair epostalar almaya başladım.
Merhaba, benim bilgisayarımda keylogger gibi bir virüs olduğunu düşünüyorum. Benzeri virüsleri hangi antivirüsle tespit edebilirim?
Hesaplarıma başka ülkelerden girilmeye çalışıldığına dair epostalar almaya başladım.
Öncelikle hesaplarının şifresini değiştir ve 2AD doğrulamasını etkinleştir.(Bunu yaparken ekran klavyesi kullanman daha güvenli olur.)
Daha sonra ise Kaspersky veya başka bir antivirüs uygulaması indirip tam tarama yapın.Eğer keylogger varsa bilgisayarınızı sıfırlamak zorundasınız maalesef.
Yüklü anti-virüs yazılımıyla tam tarama yapacaksınız. Ayrıca @acv hocamım dediği gibi önce zararlı sistemden arındırılır, sonrasında şifre değişikliği vs. yapılır. Aksi takdirde keylogger varsa bile değiştirdiğiniz şifreyi de bilmesi muhtemel .
Keylogger olsaydı hesaplarına başarıyla giriş yapılırdı. Üzerine bir bardak soğuk su içerdin. Hesaplarını herkesle paylaşma. Benimle de paylaşsan, ben de denerdim girmeyi.