Merhaba, geçenlerde uzun süreden sonra Steam hesabıma giriş yaptım ve aynı gün şüpheli giriş maili geldi Çin bölgesinden. Doğrulama gerektiği için giremedi sanırım sonra Rusya üzerinden denendi ve sonra ABD. Spotfiy hesabıma giriş yaptım. Aynı gün ABD üzerinden hesabıma girildi. Değiştirmeye üşendim hatta birkaç gün dinledi hesabımdan. Virüs olması gerek bilgisayarda çünkü şifreler farklıydı, brute Force edilecek bir şifre de değildi(kim neden uğraşsın Spotify için ayrı konu) büyük küçük harfler işaretler toplam 15 karakter. Steam hesabımın şifresini her yerde kullanıyorum bu yüzden yüzlerce sitedeki hesabım tehlikede dinlediği şarkılara göre Türk olmadığını düşünüyorum tabii Türk ise şu an bu yazdıklarımı da okuyup vaziyet alıyor olabilir :').
Normalde virüs pek girmez ve bulurdum fakat bakıyorum işlemlere sıra dışı bir şey bulamıyorum. Avast ile tam tarama yaptım bulamadı. Format atmam mümkün değil şu an ve bu şifreleri değiştirmeye başlayacağım fakat önce virüs olup olmadığını bilsem iyi olacak. Banka kredi kartlarını da kaptırmış olabilirim eğer virüs ise.
Avast! antivirüsün zaten kendisi virüstür. İlk olarak Kaspersky Free yükleyin tam tarama yapın sonra MalwareBytes ile tarama yapın.
Biraz daha garanti olsun istiyorsanız Defender ile de tam tarama yapın.
Malwarebytes ile taradım PUP.Optional ile başlayan tehditler buldu gözüküyor. Chrome içinde bu dosyalar. Sağlam olması için kaspersky ile de tarayacağım
Computer Solutions ve The Pc Securit Channel izlediğim kadarı ile, her anti virüs ya da anti malware aynı miktarda zararlı yazılım bulamıyor. Bundan kaynaklı
Malwerbyte güzel ve onun yanında Hitman Pro, Bitdefender ve Emsisoftware gayet güzeller. Birinin bulamadığını diğeri buluyor.
En iyi Virüs programı diye bir şey yok. Birinin bulduğunu diğer bulamaz iken bir diğeri ise hiç birini bulamaz. Bu yüzden sadece bir tanesi ile tarayıp "he tamam şu an iyi" demek pek sağlıklı değil.