Bilgisayarda virüs var mı?

burakkmelih

Centipat
Daha fazla  
Dün gece YouTube'dan ders çalışırken bir anda dıttt diye bir ses geldi ve bilgisayar ekranı hafif mavi olup yeniden başlatılıyor uyarısı verdi. Acaba PC'de virüs var mı aklıma takıldı bir de bu aralar çok artan Chrome çöküyor gereğinden fazla kez yaşadım can sıkmaya başladı. İçimde bir şüphe uyandırdı bunu çözememin yolu var mı? Bilgisayarda virüs olup olmadığını nereden anlayacağım o virüsü kaldırmak için ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky ile derin tarama yapın. Windows defender maalesef bazen virüs varken oturup çay içebiliyor. Bu arada mavi ekran alırken aldığınız hata kodunu da eklerseniz virüs mü yoksa donanımsal mı olduğuna dair daha iyi destek alırsınız.

Dosya Ekleri

• 1_pmNwd8bdA5Sn7HTHv4JBQg.jpg
    1_pmNwd8bdA5Sn7HTHv4JBQg.jpg
    43,2 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Dün gece YouTube'dan ders çalışırken bir anda dıttt diye bir ses geldi ve bilgisayar ekranı hafif mavi olup yeniden başlatılıyor uyarısı verdi. Acaba PC'de virüs var mı aklıma takıldı bir de bu aralar çok artan Chrome çöküyor gereğinden fazla kez yaşadım can sıkmaya başladı. İçimde bir şüphe uyandırdı bunu çözememin yolu var mı? Bilgisayarda virüs olup olmadığını nereden anlayacağım o virüsü kaldırmak için ne yapmam gerek?
Malwarebytes ile tam tarama yapıp sil.

Kaspersky ile derin tarama yapın. Windows Defender maalesef bazen virüs varken oturup çay içebiliyor. Bu arada mavi ekran alırken aldığınız hata kodunu da eklerseniz virüs mü yoksa donanımsal mı olduğuna dair daha iyi destek alırsınız.

Hocam vallaha virüs şüphesi ile başladım fakat sonuç RAM de sıkıntı olarak çıktı. Windows bellek tanıma testi yaptım böyle bir uyarı aldım mavi ekran ve Chrome'nin çökmesi ya da son zamanlarda indirdiğim oyunun dosya bozuldu deyip iptal olması inmemesi gibi sorunlar yüksek ihtimal RAM'le alakalıymış. Fakat yine de virüs taraması yapacağım sağ olun.

Dosya Ekleri

• ram sorunu.jpg
    ram sorunu.jpg
    122,8 KB · Görüntüleme: 24
Hocam vallaha virüs şüphesi ile başladım fakat sonuç RAM de sıkıntı olarak çıktı. Windows bellek tanıma testi yaptım böyle bir uyarı aldım mavi ekran ve Chrome'nin çökmesi ya da son zamanlarda indirdiğim oyunun dosya bozuldu deyip iptal olması inmemesi gibi sorunlar yüksek ihtimal RAM'le alakalıymış. Fakat yine de virüs taraması yapacağım sağ olun.
Evet , yaşadığınız sorunlar RAM deki problemle alakalı olmalı.
Virüs endişesinden kurtulmak için..
Defender ile çevrimdışı tarama yapmanız içnde bulunduğunuz durumda yeterli olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı