Bilgisayarda Wi-Fi açılınca internet yavaşlıyor

berliozb

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle bilgisayarı aldığımdan beri aile evinde internet problemi yaşıyorum ( kampüsün internet hızı çok yüksek ve kampüste kaldığımda hiçbir problem yaşamıyorum.) Evin internet hızı 25 Mbps'ti ve doğal olarak çok hızlı değildi hiçbir cihazda ama bırakın yavaş olmayı, laptop internete bağlanmıyordu bile, bağlansa da ya 5dk içinde kopuyordu ya da hiç çalışmıyordu. Aldığım yere sorduğumda internetin düşük olduğunu bu bilgisayarın çok internet yiyeceğini ve yükseltmemiz gerektiğini söylediler, 2 gün önce 100Mbps'ye yükselttirdim, ancak sorun hala devam ediyor. Speedtest yaptığımda maksimum 5-10 Mbps alıyorum bazen canı isterse 20'ye çıkıyor, ki 10 Mbps aldığımda açıp kullanabiliyorum ama bir süre sonra o da kopuyor. Tuhaf olan şey telefondaki Speedtest'te çok yavaşlıyor ve düşük çıkıyor.

Selamlar,

Bu hız testini kablo ile yapın. Öncelikle modem bu hızı veriyor mu? Kablo takınca üst limite ulaşabiliyor musunuz? Bir deneyin. Sonrasında wifi ile işlem yapın. Wifi için wifi analyzer gibi bir uygulama indirip telefonunuza boş bir kanala ayarlayın modem kanalını. Bu kanal az kullanılan eğer mümkünse hiç kullanılmayan bir kanal olmalı. Bunun amacı diğer modemlerin wifi sinyalinin sizin sinyalinize parazit yapmaması. Bu işlemlerden sonrada eğer verim alamıyorsanız bu durumda modem değişmeli kaliteli bir modem alınmalı. Kablo ile 100mbits veren bir modem wifi de aynı performansı göstermeyebilir. Bu modemin kalitesine de bağlıdır. 2.4Ghz destekli bir modeme sahipseniz 5Ghz hatta wifi6 modemlere geçerek bu sorunları tamamen ortadan kaldırabilmek mümkün. Tüm durumlar kablo ile doğru ve aldığınız hızı alıyorsanız geçerli kablo ile gelen hız yavaşsa bu durumda modemde değil hattınızla ilgili bir sıkıntısınız olabilir.

Kolay Gelsin.

Selamlar,

Bu hız testini kablo ile yapın. Öncelikle modem bu hızı veriyor mu? Kablo takınca üst limite ulaşabiliyor musunuz? Bir deneyin. Sonrasında wifi ile işlem yapın. Wifi için wifi analyzer gibi bir uygulama indirip telefonunuza boş bir kanala ayarlayın modem kanalını. Bu kanal az kullanılan eğer mümkünse hiç kullanılmayan bir kanal olmalı. Bunun amacı diğer modemlerin wifi sinyalinin sizin sinyalinize parazit yapmaması. Bu işlemlerden sonrada eğer verim alamıyorsanız bu durumda modem değişmeli kaliteli bir modem alınmalı. Kablo ile 100mbits veren bir modem wifi de aynı performansı göstermeyebilir. Bu modemin kalitesine de bağlıdır. 2.4Ghz destekli bir modeme sahipseniz 5Ghz hatta wifi6 modemlere geçerek bu sorunları tamamen ortadan kaldırabilmek mümkün. Tüm durumlar kablo ile doğru ve aldığınız hızı alıyorsanız geçerli kablo ile gelen hız yavaşsa bu durumda modemde değil hattınızla ilgili bir sıkıntısınız olabilir.

Kolay Gelsin.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Wi-fi zaten sorunsuz bir şekilde çalışıyor normalde hızı da gayet iyi veriyor fakat laptopu açtığım anda bilgisayarda interneti kullanamıyorum ve telefondaki speedtestler de yavaşlıyor iyice. Yani normalde verebiliyor hızı modem ama bilgisayarda bir sıkıntı var, ağ sorunu çözücüleri çalıştırdığımda ise hiçbir şekilde bir sorun bulmuyor. Ip sel bir sıkıntı olabilir mi acaba?(Ayrıca kanallara baktığımda kullandığımız 2.4 ve 5 ghz wifilerin hiçbiri diğerleri ile aynı kanalda değil ,birbiri ile de farklı gözüküyor )

Son düzenleme:
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Wi-Fi zaten sorunsuz bir şekilde çalışıyor normalde hızı da gayet iyi veriyor fakat laptopu açtığım anda bilgisayarda interneti kullanamıyorum ve telefondaki Speedtest'ler de yavaşlıyor iyice. Yani normalde verebiliyor hızı modem ama bilgisayarda bir sıkıntı var, ağ sorunu çözücüleri çalıştırdığımda ise hiçbir şekilde bir sorun bulmuyor. IP sel bir sıkıntı olabilir mi acaba?(ayrıca kanallara baktığımda kullandığımız 2.4 ve 5 GHz Wi-Fi'lerin hiçbiri diğerleri ile aynı kanalda değil, birbiri ile de farklı gözüküyor )

Selamlar,

Modemden cihazlara yerel statik IP tanımlamayı deneyin bir cihaz diğeriyle aynı IP'yi almaya çalışıyorsa bir cihaz bağlansa bile veri alamaz. Bunu anlamanın en kolay yolu modem Wi-Fi şifresini değiştirip sadece laptopta giriş yapıp denemek eğer sorun yoksa IP çakışması yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda ya laptoptan bana kalırsa modem izin veriyorsa üstünden her cihaza yerel IP atayıp her girdiğinizde bu yerel IP üstünden girmesini sağlayarak IP çakışmasının önüne geçersiniz. Bu IP'ler cihaz girmese de modem üzerinde rezerve olarak kalır aynı MAC adresi değilse tanımlı IP'yi hiçbir cihaza vermez.

Kolay gelsin.

Laptopu açtığın zaman telefondaki hızlarda da düşüş oluyorsa arka planda indirme gönderme işlemi olabilir. Görev Yöneticisi'nden bak bakalım ağ hareketlerine.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı