Bilgisayarda yeniden başlatma çalışmıyor

seyfullahky

Decapat
Daha fazla  
Masaüstü sistem topladım, kurulumunu yaptım, her şey sorunsuz çalışıyor gibi görünüyor lakin bilgisayar bir türlü yeniden başlatma yapmıyor. Ne otomatik ne güncellenirken, ne de format atarken, ne manuel olarak yeniden başlatmayı ayarladığımda hiçbir şekilde başlamıyor. Sistem hala çalışmaya devam ediyor ama yeniden başlamıyor. Bilgisayarı güç düğmesine basılı tutarak kapatıp tekrar açarak devam ediyorum. Birçok defa format attım ve hepsinde yeniden başlamaları bilgisayarı tamamen kapatıp tekrar açarak devam ettirdim çünkü diğer türlü kurulum dahi yapılamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok sebebi olabilir;
1-Donanım olarak Harddisk ise hdd problemi olabilir, tarama ve sağlık kontrolü yapılabilir.
2-Bios güncel değilse güncelleme yapılabilir.
3-Bios pili kontrol edilmeli.

Reset düğmesinden anakarta giden kabloları kontrol et. Yanlış takılmış ya da takılmamış olabilir.

Birçok sebebi olabilir;
1-Donanım olarak Harddisk ise hdd problemi olabilir, tarama ve sağlık kontrolü yapılabilir.
2-Bios güncel değilse güncelleme yapılabilir.
3-Bios pili kontrol edilmeli.
Bios güncel
Hdd kablosunu çıkarıp tekrar deneyeceğim
Bios pili nasıl kontrol edilecek?

Reset düğmesinden anakarta giden kabloları kontrol et. Yanlış takılmış ya da takılmamış olabilir.
Reset düğmesi devre dışı yanlış hatırlamıyorsam aydınlatma kabloları takılı yerinde. Onuda deneyeceğim.

Başlat menüsündeki kapatma menüsündeki yeniden başlat seçeneği çalışıyor mu, çalışmadığını varsayarak yazdım bunları. Donanımsal olarak elbette arkadaşların dediği gibi reset sw kablosu yerinde olması gerekir.

Reset düğmesi devre dışı ise manuel olarak reset tuşu nasıl kullanılabilir ?

Bir tornaivida alıp anakartı üstündeki Reset SW yazan demirlere dokundurmalısınız. (her anakartta yeri farklıdır.)

Bunu ben de biliyorum kral manuel olarak tuştan çalıştıramazsın düğmenin karşılığı boş sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…