Bilgisayardaki bir klasörün sadece USB ile açılması nasıl sağlanır?

themeister10

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımda saklamak istediğim dosyalar için geçenlerde keşfettiğim bir yöntem var. Yöntemi bulsam da yapabilmek için Python veya başka yazılım dillerinde yeterliliğim yok. Yapmak istediğimi kısaca anlatayım. Bilgisayarda bir klasörü şifrelemek istiyorum. Ancak şifrenin açılmasını sadece ona özel bir USB takıldığında sağlasın istiyorum. Bunun için de kullanmadığım eski (çalışan) bir farenin USB Dongle'ı ile yapmak istiyorum. Ben bu Dongle'ı çıkardığımda ise bilgisayarımdaki o dosya görünmez olsun istiyorum. Çok zor bir şey gibi durmuyor fakat dediğim gibi bu konuda yetersizim. Bir kişinin bile bu konuyu çözüme kavuşturması birçok kişinin işine yarayacaktır. Umarım görmezden gelmezsiniz. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: İşletim sistemim Windows 10.

USB belleğin bir HWID (donanım kimliği) var. Bu kimliği tespit eden bir yazılım yazmanız gerekiyor. USB bellek cihaza takıldığı zaman tespit edip kendi algoritmanız ile şifrelediğiniz dosyayı Decryption etmeniz gerekiyor. USB çıkarıldığı zaman geri Encryption olacak tabii ki.

USB belleğin bir HWID (donanım kimliği) bunu tespit eden bir yazılım yazmanız gerekiyor. USB bellek cihaza takıldığı zaman tespit edip kendi algoritmanız ile şifrelediğiniz dosyayı Decryption etmeniz gerekiyor. USB çıkarıldığı zaman geri Encryption olacak tabii ki.
nasıl? 🙃

C#, Java, C++ vb. dillerle yazabilirsiniz. Tabii ki Cryptography bilmeniz gerekiyor :)
Teşekkür ederim. Sanırım istediğim şey nasıl yapıldığı ama. Adım adım. Veya doğrudan. Teorik bilgi istemiyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim fakat istediğim şey üstü kapalı bir şey değil.

Dongle çıkarıldığında dosya görünmez olamaz. Şifreleme için Winrar kullanabilirsiniz. Donanım kimliğini tanıyan bir script yazabilirsiniz, donanım kimliği tespit edildiğinde bahsettiğiniz arşivi parolasını vererek masaüstüne çıkartacak şekilde programlamanız mümkün. Örneğin;

Kod:
rar a -r -m0 -hp"!(/!$!#!#=)\%" C:\files1.rar" *.*

Yukarıda komut çalıştırıldığında files1.rar oluşur. Tırnak içerisindeki şifre olmadan da şifrelemesi çözülemez. Programınız donanım kimliğinin bilgisayara bağlı olmadığını tespit ettiğinde otomatik olarak yukarıdaki kod betiğine benzer şekilde güncel klasörü sıkıştırıp eskisinin üzerine yazar.

Dongle çıkarıldığında dosya görünmez olamaz. Şifreleme için Winrar kullanabilirsiniz. Donanım kimliğini tanıyan bir script yazabilirsiniz, donanım kimliği tespit edildiğinde bahsettiğiniz arşivi parolasını vererek masaüstüne çıkartacak şekilde programlamanız mümkün. Örneğin;

Kod:
rar a -r -m0 -hp"!(/!$!#!#=)\%" C:\files1.rar" *.*

Yukarıda komut çalıştırıldığında files1.rar oluşur. Tırnak içerisindeki şifre olmadan da şifrelemesi çözülemez. Programınız donanım kimliğinin bilgisayara bağlı olmadığını tespit ettiğinde otomatik olarak yukarıdaki kod betiğine benzer şekilde güncel klasörü sıkıştırıp eskisinin üzerine yazar.
görünmez olması benim için çok da önemli değil açıkçası. dongle'ı çıkardığımda açılmasın, o benim için yeterli.

Tamam o zaman. Dediğim şekilde yaparsanız, dongle çıktığında şifrelemesi çözülmüş klasörü tekrar şifreli bir arşive dönüştürüp sildirebilirsiniz. Bu şekilde klasördeki değişiklikler de saklanmış olur. Sürekli yeni bir arşiv yaratılacağı için.

Tamam o zaman. Dediğim şekilde yaparsanız, dongle çıktığında şifrelemesi çözülmüş klasörü tekrar şifreli bir arşive dönüştürüp sildirebilirsiniz. Bu şekilde klasördeki değişiklikler de saklanmış olur. Sürekli yeni bir arşiv yaratılacağı için.
peki bunun için dongle'ı nasıl ayarlayacağım? çünkü gözükmüyor normalde. tekrar hatırlatayım eski bir "Microsoft Wireless Mouse 1000". bunu istememin sebebi dongle'ı küçük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı