Bilgisayardaki diskin dolması kullanacağı internet hızını etkiler mi?

Steam'de normalde indirme hızı 800kb/s oluyor. Ancak herhangi bir oyuna girdiğimizde bu hız 150kb/s ye düşüyor. Oyundan direkt çıktığımda aynı hıza yeniden düşüyor. Size daha iyi anlatabilmek için ekran kaydı almayı denedim. İndirilmekte olan GTA 5'i kontrol ettim 800kb/s idi. Sonra human fall Flat'a girdim. 10 saniye sonra Alt+Tab yaparak kontrol ettim 100kb/s ye düşmüştü. Sonra hemen artmaya başladı. Yine aynı işlemi tekrar ettim yani gir çık yaptım. Sonuç yine değişmedi. Bu bana sorunun disk kullanımıyla bir alakası olup olmadığını düşündürdü. Çünkü diskim dolmak üzere, %11 boş yer kaldı. Acaba sistem oyuna odaklanmak için bütün gücünü oyuna harcıyor da internete ayıramıyor mu diye şüpheleniyorum. Muhtemelen mantıksız bir tahmin.

İnternet sorunu sadece oyuna girdiğimde bu bilgisayardan oluyor. Telefondaki internet hızı sabit.

bu sorunla uzun süredir karşılaşıyorum. Lütfen verebileceğiniz bütün tavsiyeleri verin, sorabileceğiniz bütün soruları sorun.

QoS devre dışı bırakmayı deneyin.

1 ) Çalıştır> gpedit.msc

2) Computer Configuration -> Administrative -> Network -> Qos Packet Scheduler

3) Limit reservable bandwidth (Enable) yapın

4) 0 yapın (Apply)

Ayrıca ağ ayarlarından da QoS seçeneğinin tik'i kaldırabilirsin.

Disk ile ilgili;
Device Manager'dan disklerin oldugu bölüme gelip şu iki tick i işaretlersen disk kullanımın hızlanabilir.

Dosya Ekleri

• aaa.jpg
    28,3 KB · Görüntüleme: 39
Aslında sorun kendi kendine çözüldü.
Sizin öneriniz ne işe yarıyor? İnterneti %100 verimli kullanmak gibi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…