Bilgisayardaki dosyalar kendi kendine bozuluyor

Ali Arda Günder

Yoctopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Adata Legend 710 500GB
Merhaba, geçtiğimiz yaz haziran sonuna doğru aldığım bilgisayarım ilk bir ayında gayet iyiyken, bazılarınızın bileceği SSD sorunları oluşturan Windows güncellemesinin olduğu zamanlardan sonra büyük sıkıntılarla karşılaştı. Öncelerde Windows Gezgini'nin donması, taskbarın kaybolup bir süre sonra geri gelmesi ve masaüstündeyken ya da Discord gibi uygulamalarda anlık takılmalarla başlayan sürecin sonunda dayanamayıp ilk formatımı attım. Bu formattan sonra 1-2 hafta civarında yine her şey normal iken bir anda bu sorunlarla yeniden karşılaşmaya başladım ve tekrardan formatladım tabii ki bu süreçte YouTube'da ve internette karşıma “ssd bozan güncelleme”başlığıyla videolar ve yazılar çıktı ve sorunun SSD de olabileceği kanısına vardım fakat çok aldırış göstermedim. Ama yaklaşık son 1 aydır yüklediğim oyunların dosyalarının kendiliğinden bozulması/bozuk inmesi, Windows dosyalarının aynı şekilde bozulması gibi sorunlarla karşılaşıyorum ve format atmaktan yoruldum. Örnek olarak CS2 oynuyorum ve bilgisayarı her açtığımda veya CS2'ye girdiğimde herhangi bir harita dosyasının içindeki herhangi bir dosya bozuluyor ve bu sürekli oluyor daha bir saat önce sorunsuz şekilde oynamışken AFK geçirdiğim bir yarım saatin ardından bir dosyanın bozulması ile karşı karşıya kalıyorum fakat anlamadığım şey CrystalDiskInfo veya SSD'min kendi uygulamasından baktığımda SSD sağlığı %98 gözüküyor. Bu sorunun neden kaynaklandığını kesin bir şekilde belirleyebileceğim bir yol var mıdır? Veya bu sorun kesinlikle SSD'den kaynaklıdır diyebilir miyiz?

Komut istemini yönetici olarak açın ve chkdsk /f /r yazın bekleyin bakalım.

Komut istemini yönetici olarak açın ve chkdsk /f /r yazın bekleyin bakalım.
Hocam dediğiniz işlemi yaptım ama bunun sonucunu öğrenebilmek için bir hafta gibi bir süre kullanmam gerekiyor çünkü daha yeni formatlamak zorunda kaldım bugün yine windows dosyaları bozuldu. Duruma göre sonucunu yazacağım. Teşekkür ederim.

Formatlamanıza rağmen sorun devam ediyorsa SSD ile ilgili okuma/yazma problemi olabilir. Cihazınıza uygun bir HDD ile deneyin sorun devam etmezse yeni bir SSD alıp gözlemleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…