Bilgisayardaki harddiski başka bilgisayara takmak

venomakasa

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 tane bilgisayar düşünün ve A bilgisayarının harddiskini alıp B bilgisayarına takarsak sorunsuz çalışır mı? Yoksa B bilgisayarının parçaları farklı olduğu için sorun mu çıkar? Yani aynı veriler aynı işletim sistemi çıkar mı? A'dan aldığımız harddiski B bilgisayarına taktığımız zaman aynı işetim sistemi ile karşılaşır mıyız? Driverlarını mı indirmesi gerek, format atılmadan direkt değiş tokuş yapıldığında..

Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirebilirsin bir sorun çıkmaz ama A bilgisayarının işletim sistemini B bilgisayarında çalıştıramazsın baştan kurman gerekir.

Arkadaşlar 2 tane bilgisayar düşünün ve A bilgisayarının harddiskini alıp B bilgisayarına takarsak sorunsuz çalışır mı? Yoksa B bilgisayarının parçaları farklı olduğu için sorun mu çıkar? Yani aynı veriler aynı işletim sistemi çıkar mı? A'dan aldığımız harddiski B bilgisayarına taktığımız zaman aynı işetim sistemi ile karşılaşır mıyız? Driverlarını mı indirmesi gerek, format atılmadan direkt değiş tokuş yapıldığında..
Windows 7 yüklü ise duruma göre çalışabilir. Windows 7 ilk kurulumda donanıma göre dosyaları sabitliyor ve farklı donanım ile çalıştırıldığında anakart ve işlemci için yüklemeyi yapabiliyor ancak RAM'lerden kaynaklı sıkıntı yaşıyor. Eğer aynı RAM'leri de diğer sisteme taşıyabilirseniz yapısı(örn. DDR2 veya DDR3) aynı ise yine çalışabilir.
Windows 10 yüklü ise direk takınca ilk başta windows simgesine gelip reset atar sonra ikinci kez bir tanımlama daha yapar yine reset atar sonrasında masaüstüne geçer.

Söylediğim şeyleri bizzat yaptığım için tecrübe ile sabittir. Elimdeki Windows 10 yüklü HDD'yi hem İntel tabanlı(DDR2 ve Core2 Q8300) hem AMD(DDR2 ve Athlon X2 64) tabanlı hem DDR2 hem de DDR3(i3 2120 ve DDR3) olan sistemlerde kullandım. Windows 7 ise dediğim gibi RAM yapısı aynı olacaksa büyük ihtimalle çalışacaktır. Ben Windows 7 yi 945GCM DDR2 anakart ve AMD DDR2 anakartta aynı ramleri kullanarak direk çalıştırabildim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı