Bilgisayardaki parazit sesi neden olur?

Caesar Edit

Megapat
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Avrasya Üniversitesi Öğrenci
Bilgisayarım paylaştığım videoda gözüken render durumlarında veya Battlefield V yüklenme ekranı vb. ekranlarda bu tarz parazit sesi veriyor. Topraklamayla alakalı olduğunu düşünüyorum bunu çözmek için veya anlamak için basit çözüm var mıdır?
Not: Anakart alındığı ilk gün(2019) ses çipi bozuk gelmişti ve serviste değişim yapılmıştı alakası var mıdır bilmiyorum ama yine de belirteyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-13 saat 17.01.59_9c283914.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-11-13 saat 17.01.59_9c283914.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Görsel 2025-11-13 saat 17.01.59_139c9799.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-11-13 saat 17.01.59_139c9799.jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Bilgisayarım paylaştığım videoda gözüken render durumlarında veya atıyorum. Battlefield V yüklenme ekranı vb. ekranlarda bu tarz parazit sesi veriyor. Topraklamayla alakalı olduğunu düşünüyorum bunu çözmek için veya anlamak için basit çözüm var mıdır?
Not: Anakart alındığı ilk gün(2019) ses çipi bozuk gelmişti ve serviste değişim yapılmıştı alakası var mıdır bilmiyorum ama yine de belirteyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hoparlörden mi geliyor?

Hoparlörün sesini kısıp deneyin. Topraklamayı prizinize kadar çekin bence.
Hocam sorun zaten hoparlörlerden sesin gelmesi 😅
Ben kurgu yaparken kulaklık takmıyorum çoğu zaman ses sistemi ile yapıyorum ama bu şekilde sürekli render alırken zırt pırt parazit sesi dinlemek yoruyor insanı bunun çözümünü arıyorum. Topraklamayı prize kadar çekme olayını sanırım ben yapamam prize topraklama var diye biliyorum.

Hocam sorun zaten hoparlörlerden sesin gelmesi 😅
Ben kurgu yaparken kulaklık takmıyorum çoğu zaman ses sistemi ile yapıyorum ama bu şekilde sürekli render alırken zırt pırt parazit sesi dinlemek yoruyor insanı bunun çözümünü arıyorum. Topraklamayı prize kadar çekme olayını sanırım ben yapamam prize topraklama var diye biliyorum.
Belki akım geçmeye devam ettiği için hoparlörden öyle ses geliyor.

Belki akım geçmeye devam ettiği için hoparlörden öyle ses geliyor.
Hiçbir iş yapmıyorken hoparlörün sesini sonuna kadar açtığımda ince bir parazit sesi sabit var zaten fakat dediğim gibi PC işlem yapmaya başlayınca bu felaket artıyor.

Eğer ki bilgisayara bağlı değilken bile cızırtı geliyorsa hoparlörde sorun var demektir. Sadece bilgisayara bağlıyken geliyorsa ve başka cihazlarda cızırtı yapmıyorsa anakarttaki ses kontrolcüsünün etrafındaki kondansatörler yük tutamıyor demektir. Bu da ses kanalından akım kaçırdığından cızırtıya sebep verir. Anakart değişimi şart olur.

Eğer ki bilgisayara bağlı değilken bile cızırtı geliyorsa hoparlörde sorun var demektir. Sadece bilgisayara bağlıyken geliyorsa ve başka cihazlarda cızırtı yapmıyorsa anakarttaki ses kontrolcüsünün etrafındaki kondansatörler yük tutamıyor demektir. Bu da ses kanalından akım kaçırdığından cızırtıya sebep verir. Anakart değişimi şart olur.
Hoparlörü Macbook'umda deneyeceğim eğer sorun anakartta ise Gigabyte maalesef servis olarak çok kötü bir marka buna ne cevap verirler bilemiyorum yarın bir görüşeceğim. Cebimden para çıkacak gibi, demek ki zamanında düzgün yapılamamış demektir şayet anakartta ise sorun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı