Bilgisayardaki performans düşüşü neden kaynaklı?

Anonymous Cell

Kilopat
Makaleler
1
Herkese merhaba öncelikle. 3 sene önce laptop aldım, markası Lenovo. 3 sene önce oyunda canavar gibi olan bilgisayar yaklaşık 1 senedir falan aynı oyunda kasmaya başladı (oyun işlemci odaklı çalışıyor). 3 sene içerisinde yaptığım tek şey bilgisayarın işletim sistemini Windows 8'den 10 yapmak oldu, başka hiçbir şey yapmadım. Sizce sebebi nedir ve Windows 8 veya 7 dönmek mantıklı bir seçim olur mu? Cevap verenlere teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarin guncellenmesi, laptop islemcisinin gucunu, HDD'in ilk gun calismamasi gibi bir cok sorun var. Windows 7'ye donmek gecici bir cozum olabilir onun disinda pek yapabileceginiz bir sey yok.

Bilgisayarinizin modeli nedir? Sonucta uc senedir o oyuna da guncellemeler geliyor. RAM'iniz yetmiyordur son haliyle, ya da HDD kullaniyorsunuzdur ve defrag yapmiyorsunuzdur. Bunlardan biri muhtemelen. Oyun motoru degisti ise de ekran karti da yetmeyecektir.
Lenovo z50
Oyunlarin guncellenmesi, laptop islemcisinin gucunu, HDD'in ilk gun calismamasi gibi bir cok sorun var. Windows 7'ye donmek gecici bir cozum olabilir onun disinda pek yapabileceginiz bir sey yok.
Ssd almak çözüm olabilirmi

Oyun çok bilindik değil bu yüzden söylemedim ekran kartının hicbir önemi yok oyunda ekran kartı takmadan bile oynanıyor işlemci önemli ve laptopun modeli lenovo z5070 işlemcim i5 4210u yeni işlemci takılır mı veya ssd alayım mı

Islemciyi ne yazik ki degistiremiyorsunuz. SSD oyunda dogrudan olmasa da gunluk islemlerinizde sistemi epey rahatlatacak bir guncelleme. Sistemin RAM kullamini nasil soylemediginiz oyun icin? Bu ikisi disinda zaten baska guncelleme sansiniz yok notebookta. Ayrica arkadaslarinda bahsettigi gibi termal macunlar kurudugu icin islemci asiri isiniyor olabilir. Oyunda iken Coretemp programi ile islemcinizi kontrol edin. Yenilenmesi gerekiyorsa yaptirin. CPU asiri isindigi icin hizini dusuruyor olabilir.

Islemciyi ne yazik ki degistiremiyorsunuz. SSD oyunda dogrudan olmasa da gunluk islemlerinizde sistemi epey rahatlatacak bir guncelleme. Sistemin RAM kullamini nasil soylemediginiz oyun icin? Bu ikisi disinda zaten baska guncelleme sansiniz yok notebookta. Ayrica arkadaslarinda bahsettigi gibi termal macunlar kurudugu icin islemci asiri isiniyor olabilir. Oyunda iken Coretemp programi ile islemcinizi kontrol edin. Yenilenmesi gerekiyorsa yaptirin. CPU asiri isindigi icin hizini dusuruyor olabilir.
Cok tessekkur ederim son olarak sunu sorayim Windows 10 19H2 güncellemesi faydalı olurmu acaba işlemci için

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı