Bilgisayardaki statik elektriğin zararı var mı?

thesergen

Hectopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Arkadaşlar, oturduğum bina yaklasık 12-13 yıllık. Prizde toprak hattı var fakat PC kasasında aşırı derecede statik eletrik var. Elim nemliyken bile kasaya dokununca elektriği hissedebiliyorum, şarj kablosu vs. taktığım zaman elim ıslak olmasa bile kablo çarpıyor. Yaklasık 1 senedir böyle kullanıyorum mecburen. Sizce herhangi bir zararı olur mu PC üzerindeki bileşenlere, şarja taktığım telefona veya bağladığım gamepade? Topraklama hattı çekmek gibi bir şansım yok. Eğer bu şekilde uzun vadede sıkıntı çıkartacaksa prize sıfırlama yapmayı düşünüyorum.

Edit: Kasanın bağlı olduğu çoklu prize herhangi bir fiş takıp çıkarttığımda ekran gidip geliyor.

Son düzenleme:
Kasanızda kısa devre yaptıran; açık bir kablo olabilir, anakart kasaya temas ediyor olabilir her şeyi kontrol edin.

Evet sıkıntı yaratır. Ancak bunu okuyunca kasanızın dandik veya güç kaynağında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sistem özellikleriniz nelerdir?
Hocam kasam gametech gt001 modeli, güç kaynağım ise frisby 650 w 80 plus silver sertifikalı. Yalnız bu priz üzerine ne takarsam takayım statik elektrik var malesef sadece pcye ozel bı durum değil
Kasanızda kısa devre yaptıran; açık bir kablo olabilir, anakart kasaya temas ediyor olabilir her şeyi kontrol edin.
Hocam kasayı kendim topladım herhangi bir açık kablo bırakmadığıma eminim. Anakartın kasaya temas etmesini biraz daha açıklayabilir misiniz

Anakart mevzusu şöyle, Anakart'ın altına yükseltme vidaları takılıyor veya kasada yüksek oluyor ona demiş. Onun haricinde o prizde sıkıntı var ise ona müdahale edin. Bu arada kasanız ve güç kaynağınız pek iyi değil sisteminiz risk altında.

Açık konuşmak gerekirse Kasanız ve güç kaynağınız cidden "dandik". O PSU'ya hiç bir sistem emanet edilmez. Dost acı söyler.

Yükseltme civataları var hocam anakart direk kasaya temas etmiyor. Peki prize sıfırlama yapsam bu sorun çözülür mü?
Açık konuşmak gerekirse Kasanız ve güç kaynağınız cidden "dandik". O PSU'ya hiç bir sistem emanet edilmez. Dost acı söyler.
Hocam pek bilgim yoktu pc hakkında youtubede F/P sistem videolarına bakarak topladım malesef

Yükseltme civataları var hocam anakart direk kasaya temas etmiyor. Peki prize sıfırlama yapsam bu sorun çözülür mü?
Net bir bilgim yok bu konuda ama sanırım şu an yapabileceğin tek şey bu gibi gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…