Yeni bir bilgisayar topladım Ekran kartı ve RAM'i henüz almadığım için bilgisayarın fanlarını test etmek amacıyla prize taktım ve bilgisayarın fanları 6-7 saniye arayla çalışıp-duruyor bu neden kaynaklı olabilir ? RAM ve ekran kartının takılı olmamasından dolayımı bu şekilde oluyor ?
Güç kaynağı Corsair vs650
Anakart Asus Z170-P
İşlemci Intel Core i5 6500
SSD Corsair 240 GB
Kasa Corsair Carbide Series Spec-Alpha
Şuanda takılı olmayan ekran kartı ve RAM:
MSI Radeon Rx 470 Gamıng X 8G - 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
Alırkan çok ikilemde kaldım ama yorumlar genel olarak iyiydi.
Sence sebebi bu mu ? güç kaynağından kaynaklı bir problem mi ?
bu hafta RAM'ler gelecek birde öyle deneyeceğim.
RAM ve ekran kartı olmadan bilgisayarı açmak tost makinesinin fişini takmakla aynı şey. Muhtemelen anakartın da böyle düşünüyor olacak ki fanlardaki gücü kesiyor. Ekran kartı ve RAM taktıktan sonra tekrar deneyin.
RAM ve ekran kartı olmadan bilgisayarı açmak tost makinesinin fişini takmakla aynı şey. Muhtemelen anakartın da böyle düşünüyor olacak ki fanlardaki gücü kesiyor. Ekran kartı ve RAM taktıktan sonra tekrar deneyin.
Kusura bakmayın ram ve ekran kartının takılı olmadığını mesajınızın altında şimdi gördüm.
Normalde aynı sorunla O.C. yaparken Ram'in MHz değerleri ile oynadığımda karşılaşıyordum. Bilgisayar 5-6 saniye çalışıp gücü kesip 1-2 saniye sonra tekrar çalışıyordu. O yüzden sorunun Ram kaynaklı olduğunu düşünüp direk atladım.
Konu açmadan önce Ram ve Ekran Kartını takıp neden denemedin ?
Anakart bileşenleri algılamayınca böyle bir şey yapabilir.