Bilgisayardan 5 GHz ağa nasıl bağlanılır?

arthur2

Femtopat
Bilgisayarda 5GHz yok ama destekliyor modem. Nasıl görebilirim 5 GHz'yi?

Sorununuzu tam olarak anlamadım. 5GHz'i kullanabilirsiniz fakat donanımızın buna el vermesi gerek. Bilgisayarınızın 5GHz desteklemediğinden eminseniz donanım değişikliğine gitmeniz gerekiyor.

Bilgisayar yeni 2020 de aldım 2018'den aşağı bir parçası yok bence sorun benim kablosuz internet sağlıcısında demek ki sadece 2GHz destekliyor.

Bilgisayar yeni 2020 de aldım 2018'den aşağı bir parçası yok bence sorun benim kablosuz internet sağlıcısında demek ki sadece 2GHz destekliyor.
İnternet sağlayıcısı ile 2.4 Ghz ile 5 Ghz'in ne alakası var? Bahsi geçen Ghz değerleri modemin ürettiği ve yayın yaptığı bantlar.

Bugün bile 802.11 ac destekli olmayan wifi kartlar satılıyor. Eğer bilgisayarındaki wifi kartı b/g/n özelliklerini destekliyorsa modemin 5 Ghz yayınlarını göremezsin!

Ha yok elindeki wifi kartın ac desteği varsa o zaman modemde 5 Ghz yayın kapalıdır.

Her sorunu da internet sağlayıcısa atmak komik oluyor artık.

Reis sakin ol bir şey demedik sadece soru sormuştum

Sevgili arkadaşlar kullandığım Wifi adaptör 2,4 ve 5ghz destekliyor. Aynı şekilde kullandığım modem de 2,4ghz ve 5ghz aynı anda çalışır şekilde ayarladım (mesela modeme bağlanacak cihaz eski sadece 2,4 destekliyorsa 2,4 ile; eğer 5ghz de destekliyorsa 5ghz de bağlanıyor ve hatta 5de bağlanan cihaz uzağa ve kötü koşullara giderse otomatik 2,4e geçiyor).. Şimdi sorum şu: PC de kullandığım Wifi adaptör 5ghz de desteklemesine rağmen her otomatik bağlantıda ya rasgele 2,4 ya da yine rasgele 5ghz olarak bağlanıyor. Ben her zaman (veya öncelikli) 5ghz olarak bağlanmasını istiyorum. Ne yapmalıyım? 5ghz bağlandığımdaki görüntümü paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• WiFi5ghz.png
    353,2 KB · Görüntüleme: 148
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…