Bilgisayardan açılan Minecraft serverine arkadaşlar nasıl girer?

Mr.Eerdem0

Centipat
Katılım
28 Mayıs 2024
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, konum kısa. Ben Minecraft serverimi bilgisayarım üzerinden açıyorum ve bu servere arkadaşlarımında katılmasını istiyorum. Hamachi, play it gibi programlar olmadan nasıl arkadaşlarımın katılmasını sağlarım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aternos var ama bağlantı problemleri yaşanabilir.
 
Merhaba, konum kısa. Ben Minecraft serverimi bilgisayarım üzerinden açıyorum ve bu servere arkadaşlarımında katılmasını istiyorum. Hamachi, play it gibi programlar olmadan nasıl arkadaşlarımın katılmasını sağlarım?
Eğer minecraft oyunundan tek oyunculu bir dünya açtıysan, ve kastımız Minecraft : Java Edition ise, arkadaşlarının katılmasını sağlayamazsın, haa ama param var, arkadaşlarım ve ben orijinal Minecraft'a sahibiz diyorsan, belli bir ücret ödeyerek realms sunucusu açabilirsin.
 
Eğer Minecraft oyunundan tek oyunculu bir dünya açtıysan, ve kastımız Minecraft: Java Edition ise, arkadaşlarının katılmasını sağlayamazsın, haa ama param var, arkadaşlarım ve ben orijinal Minecraft'a sahibiz diyorsan, belli bir ücret ödeyerek realms sunucusu açabilirsin.

Yanlış bilgi. Statik IP adresin varsa IP adresine bağlanarak sunucuna girebilirler (modem ayarlarından port açman gerek). Eger ki dinamik IP adresin varsa DDNS servislerini kullanarak bütün internete açabilirsin. Bkz: Ngrok.
 
Yanlış bilgi. Statik IP adresin varsa IP adresine bağlanarak sunucuna girebilirler (modem ayarlarından Port açman gerek). Eger ki dinamik IP adresin varsa DDNS servislerini kullanarak bütün internete açabilirsin. Bkz: Ngrok
Eğer kastımız java ise adı üstünde "tek oyunculu" dünyaya girmesi mümkün değil, bu çocukluğumuzda kuzenimizle telefonda aynı wifi'ye bağlanıp aynı anda oyuna katıl demeye benzemez, ayrıca, belirttiğim gibi tek oyunculu dünyada bu tarz şeylerde imkansızdır, örneğin ngrokla oluşturulan sunucuya çok oyunculu dünyada ip aracılığı ile girilir, ben yazımda tek oyunculu dünyadan bahsediyorum, yazımı tam okumadan atlamayın hemen.
 
Bu tarz bir şeyi yapmak için uygulama gerekir, tıpkı "ngrok" gibi, ayrıca eğer kastımız Java ise adı üstünde "tek oyunculu" dünyaya girmesi mümkün değil, bu çocukluğumuzda kuzenimizle telefonda aynı Wi-Fi'ya bağlanıp aynı anda oyuna katıl demeye benzemez, ayrıca, belirttiğim gibi tek oyunculu dünyada bu tarz şeylerde imkansızdır, Ngrok'la oluşturulan sunucuya çok oyunculu dünyada IP aracılığı ile girilir, yazımı tam okumadan atlamayın hemen.

Minecraft sunucusunu kendisi açmış. Yerel ağdan paylaşmamış. Konuyu detaylıca okumanı ve sunucu açma konusunda deneyimin/bilgin olmadan fikir belirtmeni doğru bulmuyorum. Ayrıca Ngrok'un IP adresi verdiğini senden duyuyorum.
 
Ayrıca Ngrok'un IP adresi verdiğini senden duyuyorum.
Az önce youtube'dan ngrok hakkında izlediğim bir kaç videoda, adamlar bir yazıyı kopyalayıp sunucu adresi kısmına yapıştırarak giriyorlar, IP adresi vermek derken yanlış bir tanım yaptıysam kusura bakmayın, üstteki yazınızıda pek anlayamadım, evet sunucu açma konusunda pek bilgim yok, fakat az buz bir bilgim var, yine de sanırım siz benden daha tecrübelisiniz, ama farklı şeyleri kastediyoruz, daha fazla uzatmayalım lütfen, saygılar.
 
Yanlış bilgi. Statik IP adresin varsa IP adresine bağlanarak sunucuna girebilirler (modem ayarlarından port açman gerek). Eger ki dinamik IP adresin varsa DDNS servislerini kullanarak bütün internete açabilirsin. Bkz: ngrok.

Dediğim şey ngrok gibi DDNS servisi olmadan açmak ama galiba öyle bir şey yok peki duckdns veya no IP mi önerirsiniz yoksa başka bir DDNS mi önerirsiniz pek bilgim yok ama galiba böyle DDNS ile sunucu açınca ping oluyor diye duydum.
 
Dediğim şey ngrok gibi DDNS servisi olmadan açmak ama galiba öyle bir şey yok peki duckdns veya no IP mi önerirsiniz yoksa başka bir DDNS mi önerirsiniz pek bilgim yok ama galiba böyle DDNS ile sunucu açınca ping oluyor diye duydum.
Ping olmuyor ama Ngrok ekstra bilgiler isteyebiliyor (yeni hesaplarda pasaport gibi) bot hesapları aşmak için. DuckDNS ve NoIP hakkında bilgim yok. Ayrıca test etmediğim ama yararlı olduğunu düşündüğüm bir mod var: World Host - Minecraft Mod
 
Ping olmuyor ama ngrok ekstra bilgiler isteyebiliyor (yeni hesaplarda pasaport gibi) bot hesapları aşmak için. Duckdns ve noıp hakkında bilgim yok. Ayrıca test etmediğim ama yararlı olduğunu düşündüğüm bir mod var: World Host - Minecraft Mod

Ngrok'da IP sabitleniyor mu yani her bilgisayarı açışımda ipmi arkadaşlarıma atmak zorunda mıyım?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı