Hamsiköysütlaç Decapat Katılım 18 Ekim 2023 Mesajlar 69 Daha fazla Cinsiyet Erkek 7 Ağustos 2024 #1 Merhaba arkadaşlar Monster Abra A5 v17.2 kullanıyorum Açıldıktan sonra sürekli bip sesi geliyor ve konuştuğum zaman yankı yapıyor sanki. Bazı tuşlarında çalışmadığını görüyorum. Yardımcı olur musunuz illa teknik servisle uğraşmak zorunda mıyım?
Merhaba arkadaşlar Monster Abra A5 v17.2 kullanıyorum Açıldıktan sonra sürekli bip sesi geliyor ve konuştuğum zaman yankı yapıyor sanki. Bazı tuşlarında çalışmadığını görüyorum. Yardımcı olur musunuz illa teknik servisle uğraşmak zorunda mıyım?
BatuKAK Picopat Katılım 5 Haziran 2024 Mesajlar 208 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 8 Ağustos 2024 #2 rev1 dedi: Aşağıda maddeler halinde bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları : Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata 4 Kısa bip = Timer hatası 5 Kısa bip = İşlemci hatası 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası 7 Kısa bip = İşlemci hatası 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası 9 Kısa bip = Bios Rom hatası 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası Genişletmek için tıkla... Burada bir arkadaş açıklamış. Artı 0 Eksi
rev1 dedi: Aşağıda maddeler halinde bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları : Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata 4 Kısa bip = Timer hatası 5 Kısa bip = İşlemci hatası 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası 7 Kısa bip = İşlemci hatası 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası 9 Kısa bip = Bios Rom hatası 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası Genişletmek için tıkla... Burada bir arkadaş açıklamış.