Bilgisayardan çat sesi geliyor

microchipterror

Hectopat
Bilgisayarı açtım, açılmasının üzerinden yaklaşık yarım saat-bir saat geçti bir çat sesi duydum. Bir kaç dakika sonra tekrar aynı sesi duydum. Bilgisayarda bir kapanma, yeniden başlatma olmadı, hatta şu an bu konuyu bilgisayardan yazıyorum. Bilgisayara bir şey olsaydı bilgisayar kapanırdı diye düşünüyorum, herhangi anormal bir koku vb. de yok. Bilgisayardan bu tarz bir ses gelip normal bir şekilde işlemeye devam etmesi gibi bir durum mümkün mü? Başka bir şeyden ses geldi de ben mi büyütüyorum yoksa bu kasa içinde bir şeylerin ters gittiğine mi işaret? Bu konuda bilgili birisi var ise yardımcı olabilirse sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Hocam hoparlör kısmından gelmiş olabilir mi? Öyle sesler nadir olsa da gelebilir hoparlör kısmından.

Bildiğiniz üzere maddeler ısı artması veya düşmesi esnasında genleşir veya büzüşür. Bilgisayar donanımları için de bu olay geçerli. Yani, sistemin ısısı artarken sistemdeki bir parça veya monitörünüz genleşip "çat" sesleri çıkarabilir, aynı olay soğurken de geçerli. Doğal bir olaydır, zararı da yoktur.

Benim bilgisayarda her zaman böyle büyük ihtimalle ya powersupply yada kablosu bozuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…