Bilgisayardan Çok Fazla Ses Geliyor

Taha Demiraslan

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarım
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Benim sorunum masaüstü bilgisayarımdan rahatsız edici şekilde bir ses çıkartıyor. Örnek vermek gerekirse aynı taramalı tüfek gibi. Bilgisayarıma herhangi bir zarar vermesinden korkuyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim? Yardım edebilir misiniz?
(Bu ses sorunu bilgisayarı 1-2 saat kapatıp tekrar açtığımda gidiyor fakat bir süre sonra aynı ses tekrar gelmeye devam ediyor. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayarınızı kapatın güç kaynağını sökün. İçine bir şey girmiş mi bakın vida, fıstık vb. Eğer böyle bir durum yoksa fan bozulmuştur. Taramalı tüfek sesinden anladığım fan vurmaması gereken şeylere vuruyor. Düzeltemezseniz kullanmayın o şekilde güç kaynağı önemlidir. Önce donanımını en kötü ihtimal evini yakar.
Daha önceden güç kaynağının içine vida yada yabancı cisim düşmüş olabilir

Bilgisayarın içini açıp kontrol etsem bir sıkıntı çıkar mı? Youtube araştırmalara göre her kişi farklı farklı şeyler söylüyor. Kablo değmesi, toz olması yağının bitmesi vs.

Bir kac fan kontrol uygulamasina baktim ama PSU fanini kontrol eden bir sey bulamadim. Yeni PSU almalisiniz veya arkadasin da dedigi gibi PSU'nun icini bir yoklayin.

Teşekkür ederim bilgisayarın içine açıp kontrol etmeyi deneyeceğim.

Bilgisayarınızı kapatın güç kaynağını sökün. İçine bir şey girmiş mi bakın vida, fıstık vb. Eğer böyle bir durum yoksa fan bozulmuştur. Taramalı tüfek sesinden anladığım fan vurmaması gereken şeylere vuruyor. Düzeltemezseniz kullanmayın o şekilde güç kaynağı önemlidir. Önce donanımını en kötü ihtimal evini yakar.

Çözüm

Daha önceden güç kaynağının içine vida yada yabancı cisim düşmüş olabilir

Dediğiniz gibi içini açtım. İçinde pek cisim göremedim. Kablolarını biraz uzaklaştırdım. İçinden baya toz çıktı tozlarını'da temizledim. 30 Dakikadır bekliyorum ses şuan yok.
İlgilenen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı