Çözüldü Bilgisayardan dolayı upload hızı düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HarleyDavidson

Hectopat
Katılım
12 Ekim 2019
Mesajlar
83
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sinema
Merhaba arkadaşlar masaüstü bir sistemim var. Superonline 100 Mbps fiber Wi-Fi ile internete bağlanıyorum. İşim sebebiyle sürekli Google Drive kullanıyorum. Yüksek boyutlu ham fotoğraf ve videolar yüklüyorum. Birkaç gün önceye kadar upload hızımda hiçbir problem yoktu. Şimdi 100 MB dosya yüklerken bile neredeyse 1 saati bulan yükleme süreleriyle karşılaşıyorum. Önce Turkcell'i aradım fakat internetinizde bir sorun yok dediler. Ardından denemek için telefonumdan ve başka bir arkadaşımın dizüstü bilgisayarından yine kendi Google Drive'ıma aynı dosyaları yükledim. Gayet normal hızda (3-4 dakika) yüklüyor. Sanırım sorun bilgisayarımdan kaynaklı. Tüm sürücüler güncel. Google Drive elim kolum olduğu için acilen bu sorunu çözmem gerekiyor, ne yapmalıyım hiçbir fikrim yok. En son çare her şeyi yedekleyip bilgisayarı formatlayacağım. Yardımcı olabilirseniz inanılmaz mutlu olurum, çok teşekkür ederim iyi sosyaller dilerim.
 
Çözüm
Güvenli Mod'da hızını tekrar test eder misin?

Güvenli mod dediğiniz gizli mod mu bilmiyorum fakat sonuç orada da aynı hocam hem hız aşağı yukarı aynı hem de oradan da Google Drive'ı açıp yükleme yaptım aynı.

Arkadaşlar sorun çözüldü Malwarebytes kurup tarattım bir sürü şey çıktı sanırım virüs kaynaklı hız problemi yaşıyormuşum. Onları kaldırınca her şey eski haline döndü. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Bilgisayar ile internet arasındaki bağlantıyı ne ile yapıyorsun?

(Ethernet, adaptör vs.)
 
Bilgisayar ile internet arasındaki bağlantıyı ne ile yapıyorsun?

(Ethernet, adaptör vs.)

Anakartın yanında çıkan Wi-Fi zımbırtısı (?) var onunla bağlanıyorum ama 2 yıldır hep böyleydi son birkaç gündür hızım çok kötü
 
Anakartın yanında çıkan Wi-Fi zımbırtısı (?) var onunla bağlanıyorum ama 2 yıldır hep böyleydi son birkaç gündür hızım çok kötü
Sorunun büyük ihtimalle o zımbırtı dediğin adaptördedir. Genelde bunların antenleri oluyor kırık mı?
 
Yok hocam yerinden bile oynamadı
Ömrünü yitirmeye başlamış. Ama yine de aygıt yöneticisine girip ağ bağdaştırıcının içindeki tüm aygıtları kaldırıp "Donanım değişkenliğini tara"
butonuna basarak tekrar deneyin.

Sorun adaptörde olsa hiç internete girememem ya da indirme hızımın da düşmesi gerekmez mi? Ben yalnızca yükleme hızında büyük bir sorun yaşıyorum
Bu da bir hız düşmesi. İyi download veremiyor demek ki.
 
Maalesef hiçbir şey değişmedi hocam. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını anlamamızın başka bir yolu var mı acaba?
 
Maalesef hiçbir şey değişmedi hocam. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını anlamamızın başka bir yolu var mı acaba?
Telefondaki hız daha iyi olduğu için adaptörden olduğunu rahatlıkla anlayabilirsin. Ama biri modem ayarlarından oynama da yapmış olabilir internet önceliğine kendini 1.sıraya atmayı dene. Modem ayarlarından anlamadığım için bunu maalesef anlatamayacağım.
 
Hocam şimdi kabloyla bağladım sonuç yine aynı sanırım sorun adaptörde değil

Speedtest sitesinden hız testi yapınca sonuç ne çıkıyor.
149 download 21 upload hocam. Chrome tüm eklentileri kaldırdım tekrar denedim olmadı 2 farklı tarayıcıda da denedim yine olmadı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…