Bilgisayardan elektrik çarpıyor

Prizde topraklama yok büyük ihtimal aynısını bende yaşadım topraklama olan prize takınca çarpmayı kesti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam prizleri topraklatın veya akım korumalı prizler var onlardan alırsanız 3'lü uzatma kablosu şeklinde olanlar falan var işe yarar diye tahmin ediyorum.
Akım korumalı uzatma kablo aldım ama halen çarpıyor evde topraklama hattı yok ama anakart galiba kasaya temas ediyor o yüzden oluyor diye düşünüyorum

Anakart yükseltme vidaları takılı mı? Anakart kasaya direkt temas ediyorsa kasaya elektrik geçebilir.
Bilmiyorum toplama aldığımda kasayı aldığım yer topladı

Geçmiş olsun prizlerde topraklama yok. O bilgisayarı o prizlere takma yakarsın cihazı.
Bir çözümü yokmudur ama galiba dediğim gibi anakart kasaya temas ediyor galiba zaten evde topraklama hattı yok

Kasa içi fotoğraf+ Kasa dışı fotoğraf atar mısınız masaüstü ise?

Dosya Ekleri

• IMG_20220617_145134.jpg
    IMG_20220617_145134.jpg
    129,1 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20220618_121502.jpg
    IMG_20220618_121502.jpg
    152,3 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Nötr ve toprak hattında bir sıfırlama (birleştirilme) işlemi yapılmışsa eğer eve topraklama çekilmesi için gelen elektrikçi öncelikle onları ayırıp bağımsız toprak hattını bu ev için çekebilmelidir. Aksi halde PC parçalarınız uzun vadede sürekli risk altında kalır. Sağlıklı toprak hattı çekili olmadıkça tecrübeli klimacıların tecrübelerinden de anladığım kadarıyla kalorifer, su borusu, vb. ile çekilen toprak hattının da aslında işlevsiz kalacağı kontrol kalemi forumundan bana inverter klima montajında özellikle açıklanmıştı. Bu nedenle sağlıklı toprak hattının bu eve çekilmekten başka çaresi masaüstü PC'nizin sağlıklı çalışabilmesi için malesef görünmüyor. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı