Bilgisayardan Flash'a atılan resimler LG televizyonda gözükmüyor

Batuhansivri55

Decapat
Daha fazla  
Normalde başka bir flash'ta eskiden atılmış resimler LG televizyonda gözüküyor ama yeni bir flash alıp bilgisayardan resimleri flash attıktan sonra LG televizyonuma taktım ama resimleri göremedim ne yapmam lazım resimler var ama gözükmüyor fotoğrafta.
Çarpı işareti var, acaba nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginç, başka bir USB portuna takıp deneyebilir misin veya elinde başka 32 GB'lık flash bellek varsa onu deneyebilir misin?

TV de başka usb portu yok ve elimde 32 GB ve üstü flash bellek yok dediğim gibi TV 8 ve 16 GB'lık flashların içerisindeki dosyaları sorunsuz görebiliyor.

Bazı TV'ler yalnızca MBR (Master boot record) bölümlendirmesini destekler. Eğer flash GPT (guıd Partition.
Table) olarak ayarlanmışsa TV bunu tanımıyor olabilir.

Elimde başka 32 GB ve üstü flash bellek yok fakat TV 8 ve 16 GB'lık flashların içerisindeki dosyaları sorunsuz görebiliyor.

Peki o zaman şunu deneyin.

Başlat > disk yönetimi aç.
32 GB flaşı bul, sağ tıkla ve bölümü sil seçeneğini seç. (içindeki her şey silinecek)
Şimdi yeni birim oluştur seçeneğine tıkla.
16 GB olarak ayarla ve FAT32 olarak biçimlendir.
Tekrar dene.

Bu şekilde TV, flaşı 16 GB gibi görebilir ve okumayı deneyecektir.

Onu da denedim işe yaramadı.

Bazı TV'ler yalnızca MBR (Master boot record) bölümlendirmesini destekler. Eğer flash GPT (guıd Partition.
Table) olarak ayarlanmışsa TV bunu tanımıyor olabilir.
Hangi bölümlendirme olduğunu nasıl anlayacağım.

exFAT ile biçimlendirip denediniz mi?

Hayır, biçimden kaynaklandığını sanmıyorum çünkü 8 GB'lık flash da NTFS biçiminde.

Hangi bölümlendirme olduğunu nasıl anlayacağım.

Hayır, biçimden kaynaklandığını sanmıyorum çünkü 8 GB'lık flashta NTFS biçiminde.

Bu durumda büyük ihtimalle TV'nin 32 GB flash belleği tanımaması veya bu flash bellekle bir uyumluluk sorunu yaşaması söz konusu. Çünkü:

8 GB ve 16 GB flash bellekler çalışıyor.
32 GB flash bellek (FAT32) çalışmıyor.
8 GB flash bellek (NTFS) çalışıyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şu şekilde hangi bölümlendirme de olduğunu anlayabilirsiniz.

Windows + r tuşlarına bas, "diskpart" yaz ve Enter'a bas.

Açılan ekrana şu komutları sırayla yaz:

List disk
Select disk X (X yerine flash belleğin numarasını yaz)

Eğer GPT yazıyorsa, bunu MBR'ye çevirmen gerekebilir.

Şu an 8, 16 ve 32 GB'lık flash bellekleri kontrol ettim, 8 ve 16 GB olan MBR, 32 GB'lık olan ise GPT şimdi GPT'den MBR'ye dönüştürüp deneyeceğim.

@xyxyba flash belleği MBR'ye çevirdim oldu.

Son düzenleme:
Olmasaydı artık TV modelini isteyecektim neyse artık 32 GB'lik televizyona takılan bir USB belleğiniz oldu

Olmasaydı artık TV modelini isteyecektim neyse artık 32 GB'lik televizyona takılan bir USB belleğiniz oldu

Sağolun hocam sırf bu yüzden yarın gidip yeni fash bellek alacaktım bu arada GPT olmasının sebebi zamanında PC'ye format atmak için MBR'den GPT'ye dönüştürmüştüm, dün flash belleği biçimlendirince tekrar MBR'ye dönüştüğünü sandım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…