Bilgisayardan görüntüyü monitöre verirken yaşanan sorun

helpmepls9999

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle monitörün bi problemi yok. Çünkü 2 farklı monitörde denedim. Bilgisayarım görüntüyü monitöre verirken dedim. Bunun sebebi bilgisayarımı televizyona taktığımda sorunsuz çalışması. Ne olmuş olabilir yardımcı olabilir misiniz?

Kusura bakmayın sanırım sorunu düzgün anlatamamışım. Öncelikle monitörü bilgisayarıma bağladığımda kendi kendine kapanıyor. Eğer parlaklığını sıfıra indirebilirsem kapanmıyor. Fakat yinede ekran ufak yan sön yapıyor ve göz yoruyor. Bu sorun televizyona taktığımda gerçekleşmiyor. Nedeni ne olabilir?

Monitöre görüntü aktarabilecek başka bir cihaz ile monitörü test et, monitörün kendisi bozuk olabilir. Diğer ihtimal ise görüntü kablosunun bozuk olması. Görüntü kablosu görüntü sinyalini kesik kesik iletirse, monitör bilgisayarı kapalı zannedip kendisini kapatır.
  • Bilgisayarını monitöre ve televizyona aynı kablo ile mi bağlıyorsun?
  • Görüntü kablosunun türü nedir HDMI-VGA?
  • Aynı kabloyu kullandığını varsayarak soruyorum: Bilgisayarını monitöre ve televizyona bağlarken, kabloyu ekran kartı üzerindeki aynı çıkışa mı bağlıyorsun?
  • DVI to HDMI gibi adaptör falan kullanıyor musun?

Öncelikle 2 monitör ve 1 adet televizyon ile test ettim. Monitörlerde bahsettiğim sorunu yaşadım fakat televizyonda yaşamadım. Parlaklığı tamamen yüksekti bu arada. Görüntü kablosunun bozuk olma ihtimali yok 2 farklı kablo ile denedim ikisinde de monitörde kapandı parlaklığı kısmadığım süreçte. Fakat televizyonda her iki kabloda da çalıştı ve problem yaşatmadı.
VGA kablo ile bağlıyorum ve evet aynı kablo ile aynı ekran kartı çıkışına bağlıyorum.
Fakat sadece Monitörler de bu problemi yaşıyorum.

Bu arada parlaklık şuanda sıfırda ve ortalama 3-5 dakika içerisinde ekranım kapanıyor (monitöre bağlı iken).

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı