Bilgisayardan patlama sesi geldi

muhammet40113

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060, Ryzen 7 5700X, 16 GB Ram, B450M PRO-VDH MAX
Oyun oynarken bilgisayar önce kapandı. 2 3 saniye sonra da patlama gibi bir ses geldi ama bu patlama sesi çok yüksek değildi.
PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Ne olmuş olabilir?
Not: Bilgisayar eskiden 2. el olarak aldığımız bir bilgisayardı. (2015-2016 gibi aldık sanırım) eskiden aldığımız için sistem özelliklerinin bazılarını bilmiyorum.

Oyun oynarken bilgisayar önce kapandı. 2 3 saniye sonra da patlama gibi bir ses geldi ama bu patlama sesi çok yüksek değildi.
PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Ne olmuş olabilir?
Not: Bilgisayar eskiden 2. el olarak aldığımız bir bilgisayardı. (2015-2016 gibi aldık sanırım) eskiden aldığımız için sistem özelliklerinin bazılarını bilmiyorum.
Hocam bilgisayarın fişini sökmediyseniz acilen sökün. Büyük ihtimalle PSU’daki kapasitör patlamıştır. Sistemi şimdilik takmayın. Bir arkadaşınızdan veya bir tamircide PSU’yu değiştirip yeniden deneyin sistem boot edecekmiş diye. Çünkü önemli parçalar zarar görmüş olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı