Bilgisayardan uçak sesine benzer ses geldi

xswordiz71

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 5 dakika kadar önce oldu, Mount and Blade 2 Bannerlord oynuyordum. Meydan savaşındaydım ve henüz oyunu oynamaya başlayalı yarım saat veyahut 40 dakika olmuştu. Bir anda aşırı acayip derecede çok yüksek bir ses geldi (kasadan) harbiden uçak sesi diyebilirim. Bu sesden 3 saniye kadar sonra alt+Z kombinasyonuyla GeForce Experience'ı açıp ekran kartı yani GPU sıcaklığına baktığımda 65 derecedeydi. Ardından oyunu kapatıp hızlıca görev çubuğundan Core Temp uygulaması sayesinde işlemci sıcaklığıma baktım, 50 derecelerde seyrediyordu. Fandan başka bir yerden gelemez ancak 11-12 senelik bilgisayar kullanıcısıyım, böyle bir fan sesini ne gördüm ne duydum. Ne olmuş olabilir? (herhangi bir parça yanmış olabilir mi?)

Bilgisayar özelliklerim;

NVIDIA GeForce GTX 1660 ekran kartı,
8 GB RAM,
AMD Ryzen 5 4500 6-Core Processor,
(Anakartımı hatırlamıyorum ancak öğrenmek isterseniz öğrenirim.),
Windows 10 Pro.

Arkadaşlar bu sistemi almak için 3-4 sene para biriktirdim. Benim için aşırı önemli, her bilgisayarımı kapatmadan önce Allah'a emanet haşmet, Allah rahatlık versin haşmet, iyi uykular haşmet, iyi uykular oğlum, gibi cümleler söylerim (bilgisayarımın (oğlumun) adı "haşmet").benim için o kadar önemli yani, harbiden içim kıpır kıpır oldu bu sesin anlamı nedir? Soruyu daha düzgün sormam gerekirse bir zarar meydana gelmiş midir? (Allah korusun)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu an sorunsuz çalışıyorsa bir şey yoktur büyük ihtimal.
Şuan bilgisayarı tekrar açtım ve 2.5 dakika da steamı,internet tarayıcımı ve core temp`i açtım herhangi bir sıkıntı yok.Lakin bir şey daha soracağım, iyi bir sıvı soğutma bana ne kadara mal olur? işimi yeterince görürmü? ben bu şekilde uzun saatler oyun oynamak istiyorum.(Kasa ısınmadan)

İşlemcinin o kadar isinacagini sanmıyorum. 75 dereceyi geçmiyorsa dert etmenize gerek yok.

Hocam Haşmet laptop mu? Masaüstü mü?

Hocam kendi bilgisayarımı da böyle yapma fikri geldi aklıma izninizle bilgisayarımın adını Haşmet koyabilir miyim? Bu arada laptop mu masaüstü mü? Cevap vermediniz hala.

Hocam Haşmet laptop mu? Masaüstü mü?
Kendisi bir Masaüstü Bilgisayar.

Hocam kendi bilgisayarımı da böyle yapma fikri geldi aklıma izninizle bilgisayarımın adını Haşmet koyabilir miyim? Bu arada laptop mu masaüstü mü? Cevap vermediniz hala.
Hocam Haşmet benim için çok özel bir isimdir.Senelerden beri oğlumun adı Haşmet`tir.Üstelik iki oğlum var, bir diğeri de "Quadro" kendisi eski bilgisayarım.Onu satmaya kıyamadığım için bir monitör alıp eski de olsa üzülmemesi için bir setup haline getirdim.Quadro onun hem ismi, hem de markasının ismidir.Neyse, sorunuza gelecek olur isek; Tabii ki koyabilirsiniz fakat sizden bir ricam olacak.Lütfen bilgisayarınızın ismini "Haşmet" koyduktan sonra bir daha değiştirmeyin.Bu isteğiniz üzerine çok teşekkür ederim.Müsterih olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…