Selam. Aslında tam emin olmamakla birlikte 2. leptop bilgisayarımda virüs olduğunu düşünüyorum ve format atacağım. Fakat aklımda bazı soru işaretleri var. Öncelikle format atmayı biliyorum fakat ben format atarken bu virüs flaş belleğe girer mi? Girmemesi için nasıl format atmalıyım? Ikinci olarak bir format virüsü tamamen siler mi ? (Dediğim gibi aslında olduğundan bile emin değilim şüpheden atıyorum format)
Öncelikle merhaba, USB'ye boot dosyayı yüklerken öncelikle biçimlendiriyorsun, Rufus gibi bir program ile indirdiğin Windows (ISO) dosyasını Rufus ile yazıyorsun. Youtube üzerinden adım adım izleyerek uygulayabilirsin. USB virüs kapsa bile, BIOS üzerinden Windows kuracağın için bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Ama tereddüt edersen internet kafelerde 2-3 TL'ye format CD'leri var, alıp kullanabilirsin.
Merhaba, virüsünüzü ilk önce tanımanız gerekir çünkü her virüsün ayrı bir görevi vardır eğer virüsünüzü tanımlayamıyorsanız ilk öncelikle bilgisayarınızın başlatırken başlayan görevleri inceleyin başlangıç görevleri boş ise combofix ile tarama gerçekleştirin.
Selam. Aslında tam emin olmamakla birlikte 2. leptop bilgisayarımda virüs olduğunu düşünüyorum ve format atacağım. Fakat aklımda bazı soru işaretleri var. Öncelikle format atmayı biliyorum fakat ben format atarken bu virüs flaş belleğe girer mi? Girmemesi için nasıl format atmalıyım? Ikinci olarak bir format virüsü tamamen siler mi ? (Dediğim gibi aslında olduğundan bile emin değilim şüpheden atıyorum format)
Formatla falan uğraşma. Bu linkte bulunan güvenlik yazılımını indir ve kurup güncellemelerini yap. Tamamlandıktan sonra tam tarama yaparak virüslerden kurtulursun. Yıllarca kullanıp çok başarılı bulduğum bir güvenlik yazılımıdır.
Arkadaşlar teşekkür ederim ama asıl sorum bilgisayardaki virüs flaş belleğe geçmeden nasıl format atabilirim ? Ilerde başka bir zamanda lazım olabilir format.
Arkadaşlar teşekkür ederim ama asıl sorum bilgisayardaki virüs flaş belleğe geçmeden nasıl format atabilirim ? Ilerde başka bir zamanda lazım olabilir format.