Bilgisayarı 24 saat açık bırakmak zarar verir mi?

Makaleler
1
Yer
Gelibolu
Daha fazla  
Diğer konular biraz eski olduğundan veya -çoğunluğu- masaüstü bilgisayarlar için olduğundan bu konuyu açma gereği duydum.

Steam'den oyun indireceğim (hatta indirmeye başladım bile ) Oyunun boyutu yaklaşık olarak 68 GB. (Hangi oyun olduğunu tahmin etmişsinizdir )

Gelibolu'da - maalesef - ADSL internet olduğundan oyun yaklaşık 24 saatte inecek. (Ah be ADSL, yapma bunu! )

Gelelim asıl soruma!
  • Toshiba P50-B-116 marka bir bilgisayarım var. Özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.
  • Bilgisayarın altında Trust GXT 278 marka soğutucu var.
  • Bilgisayar yüksek performans modunda çalışıyor.
  • CPU'su genellikle 30'dan yukarı çıkmıyor.
  • Bilgisayarın sıcaklığı genellikle 50-65 Celcius derece civarı (Bazen 70-75 dereceye çıkıyor)
  • Bilgisayar prize bağlı, şarjı %100.
  • Ekranı otomatik kapatmayı ve uyku moduna almayı kapattım.
Bu bilgisayarı yaklaşık 24 saat boyunca açık tutmak gerekiyor. 24 saat boyunca açık tutsam bir sorun olur mu?

Son düzenleme:
Bir şey olmaz ben 3 gün açık bırakmıştım.

Pili kesinlikle devre dışı bırakma. Pil kullanılmayınca zamanlar bitiyor. Hem yüksek voltaj gelirse bilgisayarını boşa çıkarabilir.

Mesajınızdan çok fazla bir şey anlamadım. Biraz açıklayabilir misiniz?
Pile elektrik gitmeyince,kullanılmayınca bir süre sonra boşa çıkıyor. Şarja takınca pil artık dolmuyor. Ayrıca pil olmazsa eğer yüksek voltaj gelince direk bilgisayara gelir ve bilgisayarın yanmasına neden olur.

Ben zorunluluktan altında hiç soğutucu olmadan 5 gün açık bırakmıştım. Hiç sorun yoktu ve sıcak ta değildi. Şans eseri bir şey olmamıştı 1-2 gün hiç bir sorun olmaz ancak abartılırsa sorun çıkması muhtemel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…