Bilgisayarı açarken önce monitör mü sistem mi açılmalı?

iflenxy1

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı açarken önce kasayı mı açmalıyım yoksa monitörü mü?

Monitörü neden kapatıyorsun? Sadece bilgisayarı kapatıp aç. Monitörü kapatmana gerek yok.

Monitör otomatik olarak açılmıyorsa bilgisayar açıldıktan sonra açmak daha mantıklı. Monitörün boş boş durmasının bir manası yok.

Neden? Samsung G3 165 Hz VA panel monitör kullanıyorum monitörün mavi ışığının gücünü kapatıyorum. Kapatmazsam mavi ışık yanıp sönüyor bu durumda elektrik harcamaz mı?

Mavi ışık yanıp sönerse elektrik harcar da ay sonu faturaya 1-2 liradan fazla yansıtacağını zannetmem.

Neden? Samsung G3 165 Hz VA panel monitör kullanıyorum monitörün mavi ışığının gücünü kapatıyorum. Kapatmazsam mavi ışık yanıp sönüyor bu durumda elektrik harcamaz mı?

Saatte en fazla 1 2 watt gibi bir enerji harcıyor. Hadi 2W harcıyor desek 500 saat boyunca öyle kalsa anca 1 2 lira ediyor.

Hiç fark etmez.

Monitör düşük güç tüketimli bir eşya olduğundan hiç gerek yok böyle hesaplara ama yine de düşünmen güzel bir şey. Sorgulayabilen çocukları, gençleri seviyorum ben. Böyle şeyleri sormaktan ve yanıt aramaktan çekinmeyin, kafanızdaki soru işareti gitmiş olur, öğrenmiş olursunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…