Bilgisayarı açık bırakmak SSD'ye zarar verir mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Bazen internet paylaşmak veya sabah alarm olması için bilgisayarı açık bırakıyorum. Bu sırada ekran kapalı oluyor ve yaklaşık 10W gibi çok az bir güç tüketiyor. İşlemci sıcaklığı 36-42 derece oluyor, ekran kartı zaten kapalı durumda oluyor. Bu işlemin SSD'ye ya da bilgisayara bir zararı olur mu? Soruyorum çünkü SSD sağlığım %99'a düştü. Yazılan veri miktarı 3.7 TB. Normal de olabilir, bu işlerden çok anlamıyorum artık.
Cihaz: ASUS TUF laptop RTX 4070 Ryzen9 8945h 512 GB SSD 16 GB RAM.

Hayır. Sıkıntı olmuyor. İstersen 1 yıl açık kalsın. Bende sürekli acık sistem var.

Sağlık işi bende de 10TB yazınca 97 düştü 2 farkı SSD de. Yazıma göre galiba

Alarm gibi seyleri telefonundan kurmak daha mantıklı SSD ne kadar kullanılırsa o kadar yıpranır ama 99 düsme sebebei senin PC kullanmdanda olur PC çok fazla açık kalması pek iyi bir şey degil.

Alarm gibi seyleri telefonundan kurmak daha mantıklı SSD ne kadar kullanılırsa o kadar yıpranır ama 99 düsme sebebei senin PC kullanmdanda olur PC çok fazla açık kalması pek iyi bir şey degil.
Bence de telefon veya alarm saat almak daha mantıklı olur bilgisayara büyük zarar vermez ama sağlığına zararı olabilir sürekli radyasyon yayar.

Bence de telefon veya alarm saat almak daha mantıklı olur bilgisayara büyük zarar vermez ama sağlığına zararı olabilir sürekli radyasyon yayar.

Hayır. Sıkıntı olmuyor. İstersen 1 yıl açık kalsın. Bende sürekli acık sistem var.

Sağlık işi bende de 10TB yazınca 97 düştü 2 farkı SSD de. Yazıma göre galiba.

Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim. Telefondan alarm kurulduğunu biliyorum. Telefonum biraz garip alarmı çalmayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…