Bilgisayarı açınca CMD açılıp kapandı

Arda525

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımı bu sabah açtığımda nedense CMD açılıp geri kapandı. RAT bulaşmış olabilir mi diye düşünmeden duramıyorum. Korsan oyun gibi şeyler de hiç indirmiyorum ve internetten indirdiğim dosyaları hep tarıyorum. Bilgisayarda Malwarebytes McAfee gibi antivirüslerle de tarama yaptım ama bir virüs bulamadılar. Arka planda çalışan uygulama olarak da sadece Wallpaper Engine var. RAT olup olmadığından nasıl emin olabilir ve varsa onu silebilirim?

Bendede oluyordu Razer'in kulaklık sürücüsü yüzünden silince daha yaşamadım. Ekran kartı sürücüsü falan başlarken açılıyor olabilir mi? Anormal bir şeye rastlamıyorsan bence kasmaya gerek yok.

Bazen uygulamalar felan yüzünden oluyor virüs taraması yapıp bulamadıysan sorun yoktur büyük ihtimalle.

Malwarebytes gibi harici virüs yazılımları vb. yazılımlar, sürücü yazılımları, donanım yazılımları gibi uygulamalar Windows açıldığı anda yönetici olarak çalışmak için CMD açılıp kapanır. Endişelenmeye gerek yoktur eğer antivirüs yazılımında bir sonuç çıkmadıysa.

Nolur nolmaz format atın. Başıma geçen sene geldi format attıktan sonra düzeldi. RAT ı da kolay kolay bulamazsınız baya uğraşmanız lazım.

Ne olur ne olmaz format atın. Başıma geçen sene geldi format attıktan sonra düzeldi. RAT'ı da kolay kolay bulamazsınız bayağı uğraşmanız lazım.

Dostum virüs taramasında çıkmadıysa bir sorun yok. Antivirüs, donanım yazılımları gibi yazılımlar yönetici olarak çalışmak zorunda olduğu için Windows açıldığında otomatik yönetici olarak çalışması için terminalde komut çalışır. Dediğiniz doğru ama şuan bu durum söz konusu değil gibi. Bende de var şuan hatta Malwarebytes yapıyor bende kullanıyorum.

CMD'yi açınca virüsü tespit edemezsin. 10-15 yıl önce edebiliyorduk. Sonlandırılan hizmetleri incelemen lazım. Birçok virüs CMD gibi kaynak izleyicilerin açılmasıyla kendini sonlandırıyor. Ayrıca neredeyse hiçbir antivirüs %90 bile verimli çalışamaz. Virüslere kıyasla çok ilkel bir teknoloji. Eğer virüs yediysen dua et Torrent veya crackli indirmelerinden yemiş olasın. Aksi takdirde virüsü saptaman çok zor olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…