Bilgisayarı açınca monitör, klavye ve mouse çok geç açılıyor

yunusis1

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Masaüstü: RTX 3070 Gigabyte Eagle OC, Ryzen 5 5600, B550M DS3H rev 1.5, 16GB RAM, 700W FSP 80+ Bronze
Laptop: RTX3060 (130W), i7-11800H, 16Gb Ram, 1TB 970Evo Plus, 17" QHD Ekran
Meslek
Avukat
Yeni bir sistem kurdum. (parçaları alıp kendim yaptım) parça olarak MSI Pro B650-S anakart, RTX 4070 Ti Super ekran kartı, AMD Ryzen 5 7500F işlemci, MSI MAG 750GL PSU, Corsair Vengeance 6000 MHz DDR5 RAM şeklinde. Eski parçaları söküp kendim yaklaşık 5 saatte topladım (zormuş ) önceki sistemden de 970 EVO 1 TB ve 2 TB SSD vardı onları taktım. Windows olan SSD'yi formatladım.
Bilgisayarı açtığımda önceki sistemde klavye ışıkları mouse ışıkları ve ekran anında gelirdi kasadaki fan ve ışıklarla, ancak bu sistemde kasayı açınca kasa fanları ve RGB'leri aktif hale geliyor, ekrana bir görüntü gidecek gibi oluyor açılıyor siyah ekranda sonra sinyal yok deyip 15 saniye sonra kapanıyor. Bu esanada klavye ve fareye da ışık gelmiyor sonra klavye ve fareye bir ışık gelip gidiyor birkaç saniye sonra tekrar ekran mouse klavye aynı anda açılıp ekranda windwosa ulaşıyorum bu süreç de yaklaşık 45-50 saniye sürüyor.
Anakart BIOS güncelledim ama sorun düzelmedi. Bugün bir çözüm olmazsa yarın bilgisayarcıya götüreceğim ama belki siz yardım edersiniz.
Nasıl video ekleyeceğimi bulamadım ama videosunu da çektim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam BIOS'tan Memory context restoreyi açabilirsiniz. Sorununuzun tam olarak çözümümü bilmiyorum ama bu ayar sistemin daha hızlı açılmasını sağlıyor.

Hocam BIOS'tan Memory context restoreyi açabilirsiniz. Sorununuzun tam olarak çözümümü bilmiyorum ama bu ayar sistemin daha hızlı açılmasını sağlıyor.

Deneyip sonucu paylaşacağım teşekkür ederim.

Auto ayarındaydı, Enabled yaptım. Bir fark oluşmadı. XMP ve EXPO ayarları var XMP seçili, belki EXPO yapmalıyım?

Son düzenleme:
Deneyip sonucu paylaşacağım teşekkür ederim.

Auto ayarındaydı, enabled yaptım. Bir fark oluşmadı. XMP ve EXPO ayarları var XMP seçili, belki EXPO yapmalıyım?

Hocam diğer arkadaşlar yardımcı olursa sizin için daha iyi olur. Benim sistemim de 45-50 saniyede anca açılıyordu bu ayarı yapınca 10 15 saniyelere düşmüştü. Sizin probleminiz başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir.

Sağ olasın ya en kötü bir bilgisayarcıya götüreceğim kasayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…