Bilgisayarı açınca Wi-Fi çalışmıyor

• Konuyu başlatan TBTURK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.722
Yer
Konya
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir bu Wi-Fi sorununu yaşıyorum ve dün fark ettim bilgisayarı ne zaman açsam Wi-Fi çalışmıyor. Sebebini bilmiyorum bilgisayarı kapatıp modemi kapatıp açınca düzeliyor ama ne zaman ki bilgisayarı açayım Wi-Fi'ı kullanamıyorum. Modem üzerinde Wireless ışığı yanıyor ama Wi-Fi çalışmıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. Bu anlatımınızdan tam anladığım kadarıyla masaüstü PC modemde Wİ-Fİ açıkken devreye girdiğinde internet kesilmesi oluyor, ama bu kesilme masaüstü açıkken ve Wİ-Fİ 'ı kablosuz cihazlarla kullanmaya çalışırken oluyor. Bu kesilmelerin tespitime göre bir nedeni spamlardır. CCleaner ile masaüstü PC'nizi temizleyip gereksiz dosyaları silin, olası spamlar varsa muhtemelen silinebilir. Bir de her zaman en güncel anti-virüs programlarını kullanmaya çalışın. Wİ-Fİ ile laptopa bağlanırken son zamanlarda başıma gelen bir olaydır, bu laptobu CClener ile temizleyip ethernete bağlı masaüstü PC 'nin yanında modemdeki Wİ-Fİ' ın kesilmesini çözüm olarak bu şekilde önledim. Kolay gelsin.

Merhaba. Bu anlatımınızdan tam anladığım kadarıyla masaüstü PC modemde Wi-Fi açıkken devreye girdiğinde internet kesilmesi oluyor, ama bu kesilme masaüstü açıkken ve Wi-Fi'ı kablosuz cihazlarla kullanmaya çalışırken oluyor. Bu kesilmelerin tespitime göre bir nedeni spamlardır. CCleaner ile masaüstü PC'nizi temizleyip gereksiz dosyaları silin, olası spamlar varsa muhtemelen silinebilir. Bir de her zaman en güncel Anti-Virüs programlarını kullanmaya çalışın. Wi-Fi ile laptopa bağlanırken son zamanlarda başıma gelen bir olaydır, bu laptopu cclener ile temizleyip Ethernet'e bağlı masaüstü PC'nin yanında modemdeki Wi-Fi'ın kesilmesini çözüm olarak bu şekilde önledim. Kolay gelsin.

Hiçbir değişiklik olmadı hocam. Az önce Türk Telekom'dan geldiler hızınız 24'ten 28'e çıkartılmış ondan olabilir dediler ve tekrar 24'e düşürdüler. Modem eskiyse ondanda kaynaklanıyor olabilir dediler ay sonunda modem alacağım bende. Umarım modemi değiştirdikten sonra düzelir sorunum. Teknik ekipte başka bir sorun göremediği söyledi çünkü.

Merhaba. Evet, Türk Telekom'un belirttiği bu gerekçe doğrudur hocam, mbps hızı modemin mevcut hız kapasitesini çok geçiyorsa ani kesilme, bu kopmalar olabilir. Ancak 28-24=4 mbps gibi bir farkla olmasından ziyade çok eskiyen modemlerin iç sıkıntısıyla yani donanımla ilgili bu kopmalar oluyor. Örneğin eski Airties ADSL modemde ayni durum başıma gelerek ancak yenisiyle değiştirince bu sorun düzelmişti. Bu neden de her zaman aklımdaydı, ancak bu mesajda yazarken bir neden olarak bunu yazmak o anda aklıma gelemedi. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı