Bilgisayarı açmak için masaya bir tuş yapmak

terabayt

Hectopat
Daha fazla  
Bu şekilde bir anahtarı masama koyup sanki füze ateşliyormuşum gibi bilgisayarı açmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Nereye, hangi kabloları, nasıl bağlamam gerekli?

resim_2023-02-15_152313986.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde bir anahtarı masama koyup sanki füze ateşliyormuşum gibi bilgisayarı açmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Nereye, hangi kabloları, nasıl bağlamam gerekli?

Eki Görüntüle 1669595
Güç tuşunun olduğu yerde iki kablo vardır sanırsam, o iki kabloyu buna bağlarsın. Ancak o ileri geri yapman lazım onu buton mantığında çalışması için.

Güç tuşunun olduğu yerde iki kablo vardır sanırsam, o iki kabloyu buna bağlarsın. Ancak o ileri geri yapman lazım onu buton mantığında çalışması için.

En büyük sorun o sanırım sürekli güç gitmemesi gerekli değil mi? Bir kere gidince açılıp bir kere daha gidince kapanıyor muydu kasa? Bunu nasıl çözerim peki bir fikrin var mı?

Kasadan dışarı sabit kablo çekmen gerekecek yapsan bile pişman olursun çünkü estetik olarak kötü gözükür.

Kabloyu masa altında gizlemeyi düşünüyorum zaten incecik kablo kasadan çıkaracak bir yol bulurum bence.

En büyük sorun o sanırım sürekli güç gitmemesi gerekli değil mi? Bir kere gidince açılıp bir kere daha gidince kapanıyor muydu kasa? Bunu nasıl çözerim peki bir fikrin var mı?
O tuşların yaylı olanları var. Çekince otomatik geri atıyor. Onlardan kullanabilirsin.
Birde böyle bir şey yapmadan boot ayarlarında mouse tıklaması veya klavye tıklamasıyla açmak için ayar oluyor wake up diye bir ayardı galiba. Bağladığın sokete göre ayarı açarsan tek tıklamayla zaten açılır.

Bir tane kırmızı buton al kapaklı olanlardan, bilgisayar açma kapatma tuşunu ona bağla. Anahtarı da butona bağla aradaki elektrik geçişini kontrol etmek için. PC açacağın zaman anahtarı aç ve kırmızı butona bas.

Bunun yerine tuya markasının pcie den takılan wifi adaptörü var telefondan açıp kapıya bilirsin ekstra bir kablo olmadan hatta onada wifi dugme baglanabiliyor istersen ondanda alıp masana bağlıyabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı