Bilgisayarı başkalarının gözetlediği nasıl anlaşılır?

Makaleler
1
2 gün önce bilgisayarıma format atmıştım önceleri Windows 10 Pro 20H2 kullanıyordum şimdi ise anakarta gömülü olan orijinal Windows 10 Home Single langue 20H2 kullanıyorum. Kullandığım sürüm önceki sürüme göre takılıyor Win Pro'da olmayan kasmayı Home sürümde yaşıyorum.
Home sürümü önceleride kullanmıştım ama takılmıyordu.
Format attıktan sonra yanlış program indirmiştim sonra sildim şu anda doğru programı kullanıyorum düşündüğüm şey eski indirdiğim programdan virüs mü kaptım diye düşünüyorum sizce sorunu nasıl çözebilirim veya birileri beni izliyorsa (hacker) ne yaparsam kurtulurum?

Program ekle veya /kaldırdan o uygulamayı bul yoksa demek ki yoktur.
Hem de eğer seni bir kişi izliyorsa bilgisayarın kasması gerekir çünkü ekran paylaşılıyordur
Kasmıyorsa sıkıntı yok belki hafif olabilir yeni virüs programları deneyebilirsin ama dediğim gibi bir şey bulunmayacak.

Kolay kolay bilgisayarın izlenmez ama bilgisayarında trojan ya da internet virüsü olabilir Avast, Kaspersky gibi uygulama ile tarama yapın.

Yanlış düşünüyorsun. Kurulmadan da çalışan virüsler var. Örnek: windows/meterpreter/reverse_tcp

İfadeler: acv
Ben artık saldım o tür işleri genelde pek etik olmayan işlerle uğraştığım için illa virüs bulaşır. Antivirüs neden kullanmıyorsun diyecek olan varsa istemediğim dosyaları karantinaya alıyor zarar veriyor.

Sağlam bir antivirüs indirip tarama yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…