Bilgisayarı çalıştırdıktan sonra çok ısınıyor

aliarrdaduzce

Centipat
Bilgisayarım açılmıyordu, kendini kapatıp baştan açıyordu saniyeler içinde. Bu durumu düzelttim şimdi açtım fakat aşırı ses çıkarıyor. Ya da bana öyle geldi bilmiyorum. Bir de ekran kartının üstünde düz bir şey var kendisi aşırı ısınıyor ne yapmam gerek?

Bilgisayarım açılmıyordu, kendini kapatıp baştan açıyordu saniyeler içinde. Bu durumu düzelttim şimdi açtım fakat aşırı ses çıkarıyor. Ya da bana öyle geldi bilmiyorum. Bir de ekran kartının üstünde düz bir şey var kendisi aşırı ısınıyor ne yapmam gerek?
Ekran Kartının üstündeki düz şey dediğin soğutma plakası büyük ihtimalle, sesi çıkaranın da fanın olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak ısınma da ses de fanın çalışmasındaki bir sıkıntıdan dolayı oluyordur. Fanı görmeden sıkıntıyı tahmin etmek zor ama kablolarındaki bir kopukluktan dolayı fan tekliyor yada tam performans çalışmıyor olabilir ya da fanın tam performans dönmesini engelleyen fiziksel bir engel olabilir ( fanın üstüne yapılan basınç ya da toz gibi). Sen en iyi ilk önce fanını güzelce temizle sonra sıkıntı hala devam ediyor mu yaz.

Sesi fandan başka çıkarabilecek bir şey yok HDD'de olabilir ama fan daha muhtemel bir yere çarpıyorsa tam devir dönemeyip, gerekli soğutmayı sağlayamaz bu da işlemci ısınıp bilgisayarı kapatır

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı