Bilgisayarı çok düşük performansta açık bırakmak zararlı mıdır?

Yer
Pythonya
Arkadaşlar, yeni bir sistem aldım ve yaklaşık günde 8 saat kesin açık kalıyor işlerim yüzünden. Bilgisayarın açık kalma süresini 2-3 aylığına 12-13 saat çıkarırsam bir sıkıntı olur mu yani ömrü kısalır mı işlemcinin fanın vb.
bu arada sistem açık kalırken performans maksimum %50’ e alıyorum ayarlardan o yüzden işlemci 40-45 ekran kartı 40 derece ve fanlar minimum(900RPM)’ de çalışıyor bir sıkıntı olur mu?
Not: Günden 7-8 saat açık bıraktığım zamanlar %100 performansta çalışıyor işlemci 60 derece oluyor fanlar yine minimum.

Teşekkürler yorumunuz için.
Bende öyle düşünüyordum zaten her yıl bakım da yaptıracağım inşallah bir şey olmaz.

Peki fanların genelde ne kadar ömrü oluyor, yani beni 3-4 sene götürür mü normal ya da düşük performans farketmez.
Ortalama bir fanın kendiliğinden bozulması için, 4 sene boyunca hiç aralıksız bir şekilde dönebileceği en yüksek RPM'de dönmesi gerek. Mining kartlarda anca olur bu olay, normal bir kullanıcı (oyuncular bile) kolay kolay erişemez bu değere.

Oh rahatladım, o zaman sıkıntı yok. Çok teşekkürler yorumun. için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…