Hayır, açmaz. Hatta ömrünü bile uzatabilir. Çünkü sıcaklık, entegrelerin ömrünü aşırı derecede çok fazla etkiliyor.Valorant ve diğer oyunlarda işlemci sıcaklığı 80-90 derece arasında oluyor ama güç tasarrufu moduna alınca 60'ın üstüne çıkmıyor. Bu bir soruna yol açar mı?
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
Hayır, açmaz. Hatta ömrünü bile uzatabilir. Çünkü sıcaklık, entegrelerin ömrünü aşırı derecede çok fazla etkiliyor.
Peki güç tasarrufu ile yüksek performans arasındaki fark ne? Şu an oynayışımda pek bir fark hissetmiyorum.
Valorant ve diğer oyunlarda işlemci sıcaklığı 80-90 derece arasında oluyor ama güç tasarrufu moduna alınca 60'ın üstüne çıkmıyor. Bu bir soruna yol açar mı?
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor.
FPS veya performans olarak fark eder. Güç tasarrufu modundayken işlemcinin GHz'ni kısıyor.
Güç tassarfuunda Valorant'ta 40 derecede oynuyordum dengeli modda ise Max 60 senin fanda sorun var ya oturmadı ya da termal macun kurudu bitti.
FPS hemen hemen aynı. O kadar azalmadı.
Termal macun bugün yeni sürdürdüm.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.