Bilgisayarı güç tasarrufunda fazla kullanınca zarar görür mü?

Phandios

Centipat
Daha fazla  
Valorant ve diğer oyunlarda işlemci sıcaklığı 80-90 derece arasında oluyor ama güç tasarrufu moduna alınca 60'ın üstüne çıkmıyor. Bu bir soruna yol açar mı?

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor

Hayır, açmaz. Hatta ömrünü bile uzatabilir. Çünkü sıcaklık, entegrelerin ömrünü aşırı derecede çok fazla etkiliyor.

Zarar görmez. Aksine ısınma daha az olacağından faydası olur.

Hayır, açmaz. Hatta ömrünü bile uzatabilir. Çünkü sıcaklık, entegrelerin ömrünü aşırı derecede çok fazla etkiliyor.

Peki güç tasarrufu ile yüksek performans arasındaki fark ne? Şu an oynayışımda pek bir fark hissetmiyorum.

Peki güç tasarrufu ile yüksek performans arasındaki fark ne? Şu an oynayışımda pek bir fark hissetmiyorum.

FPS veya performans olarak fark eder. Güç tasarrufu modundayken işlemcinin GHz'ni ve performansını kısıyor.
Güç tasarrufu açık:

Performans açık:

Tabii yükteykende değişir. Örneğin OCCT testinde nihai performansdayken 200W 5GHz gören işlemci tasarruf modunda 54W görüyor.

Güç tassarfuunda Valorant'ta 40 derecede oynuyordum dengeli modda ise Max 60 senin fanda sorun var ya oturmadı ya da termal macun kurudu bitti.

Çok tribe girmeye gerek yok aslında, BIOS PBO CO ile 75 derecelerde gezinen 7600, 64'lerde artık Cyberpunk 2077'de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…