Bilgisayarı HDR açık kullanmak zarar verir mi?

AysegulHaleT

Yoctopat
Daha fazla  
Bilgisayarı HDR açık kullanmak ve HDR/SDR parlaklık seviyesini fullemek kötü bir şey yapar mi bilgisayara?
Bir de normal parlaklık seviyesini bulamadım sadece bunu arttırabiliyorum.

IMG_5429.jpeg

Dosya Ekleri

• IMG_5429.jpeg
    IMG_5429.jpeg
    159,6 KB · Görüntüleme: 15
Kontrasta, Işının dalgasal işlenmesine ve göz hassasiyetine göre gözlerinize etkisi olabilir fakat genel olarak kalitesiz bir panel kullanmadığınız sürece hiçbir şekilde zararı bulunmamakta. OLED yanığı pixel patlaması gibi sorunları olan paneller için etkisi olumsuz olabilir fakat kronik sorunu olmayan hiçbir ekrana zararı yoktur.

OLED ekran değilse monitöre değil ama gözünüze zarar verir.
İps ekran

Kontrasta, Işının dalgasal işlenmesine ve göz hassasiyetine göre gözlerinize etkisi olabilir fakat genel olarak kalitesiz bir panel kullanmadığınız sürece hiçbir şekilde zararı bulunmamakta. OLED yanığı pixel patlaması gibi sorunları olan paneller için etkisi olumsuz olabilir fakat kronik sorunu olmayan hiçbir ekrana zararı yoktur.
İps ekran benim ki

IMG_5430.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı