Bilgisayarı her kapayıp açtığımda otomatik onarım başlıyor

Emre Bayam

Decapat
Merhaba PC'yi bir gece kapadım sabah açtığımda açılmadı ve otomatik onarım başladı. Bazen otomatik onarım işe yarıyor ve açılıyor. PC şu an açık hir bir sıkıntı yok sabahtan beri açık oyun dahi oynadım fakat kapatırsam açılmayacak. Format attım işe yaramadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorun yazılımsal mıdır donanımsal mı? Sistemim;
Ryzen 3 3100.
ASUS Dual RX 5500 XT 4 GB.
XPG 8x2 3000MHz RAM.
Gigabyte B450M S2H V2.
Adata 512 GB M.2 SSD.
Kasa ve PSU Cooler Master PSU 600 Watt.

Merhaba PC'yi bir gece kapadım sabah açtığımda açılmadı ve otomatik onarım başladı. Bazen otomatik onarım işe yarıyor ve açılıyor. PC şu an açık hir bir sıkıntı yok sabahtan beri açık oyun dahi oynadım fakat kapatırsam açılmayacak. Format attım işe yaramadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorun yazılımsal mıdır donanımsal mı? Sistemim;
Ryzen 3 3100.
XPG 8x2 3000MHz RAM.
Gigabyte B450M S2H V2.
Adata 512 GB M.2 SSD.
Bilgisayarın psu kablosunu veya fişten çektiniz mi?

Ryzen 3 3100.
XPG 8x2 3000MHz RAM.
Gigabyte B450M S2H v2.
Adata 512 GB M.2 SSD.

Büyük ihtimal donanımsaldır.

Nasıl bu kanıya vardın peki açıklar mısın? Şu an PC'den yazıyorum FurMark test sonuçlarında hiçbir sıkıntı yok ve az önce CS:GO'dan çıktım FPS değerleri gayet normal.

Hayır.
Komut istemini yönetici olarak aç.
[CODE title="Kodlar"]DISM /online /cleanup-image /scanhealth

DISM /online /cleanup-image /restore health

chkdsk /f /r[/CODE]

Ryzen 3 3100.
XPG 8x2 3000MHz RAM.
Gigabyte B450M S2H V2.
Adata 512 GB M.2 SSD.

Bende de aynısı vardı temiz bir format atınca düzelmişti seninkini düzeltirmi bilmiyorum

Ben öyle bir şey yapmadım virüs olabilecek bir şey de indirmedim. Format atmama rağmen düzelmedi.
HD tune indir.
Error scan yap Quick scan kapalı olacak şekilde.

Onu ve health sekmesini paylaş.
Masaüstünden mi yapayım? Üstelik şu an o kodları yazsam bile o riski alamam PC'yi kapamaya işim var şu an çünkü.
DISM komutları onarmak içindir sistemi.

Chkdsk için yeniden başlatmak gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı