Merhaba, bilgisayarı hep şarjda kullanıyorum. Arada bir kere prizden çıkarıyorum. Prizden çıkardığım zamanda nedense şarjı bana göre daha hızlı gidiyormuş gibi hissettiriyor. Bilgisayarı hep şarjda kullanmak bir sıkıntı yaratır mı?
Merhaba, bilgisayarı hep şarjda kullanıyorum. Arada bir kere prizden çıkarıyorum. Prizden çıkardığım zamanda nedense şarjı bana göre daha hızlı gidiyormuş gibi hissettiriyor. Bilgisayarı hep şarjda kullanmak bir sıkıntı yaratır mı?
Hangi marka laptop kullanıyorsunuz markaların pil ömrünü uzatmak için yaptığı programlar var mesela benim laptopum %60'ın üzerine çıkmıyor böylece pil ömrü korunmuş oluyor.
Pek sanmıyorum markasına modeline göre değişir oda %5-6 ihtimal.
- 1 haftadır şarda kişisel cihazım, batarya kapistesine baktığımda aynı sıkıntı yok gibi gözüküyor. [Şarjı taktığım andan bu güne.].
Ama 1-2 ayda şarjda bırakmayın ne olur ne olmaz.
"ama genellikle %100'den sonra enerjiyi adaptörden alır."