Arkadaşlar bilgisayar donanımları çok eski. HDD ile Windows 10 kullanıyorum. Bilgisayarı ilk açtığımda 5-6 dakika boyunca resimdeki gibi C: Diskim %100 kullanılıyor ve bilgisayar çok yavaş tepki veriyor. Lakin 10-15 dakika sonra hızlanıyor, kasma donma falan yapmıyor. Bunun sebebi HDD'nin eski olması mı?
Sistemim.
Arkadaşlar bilgisayar donanımları çok eski. HDD ile Windows 10 kullanıyorum. Bilgisayarı ilk açtığımda 5-6 dakika boyunca resimdeki gibi C: Diskim %100 kullanılıyor ve bilgisayar çok yavaş tepki veriyor. Lakin 10-15 dakika sonra hızlanıyor, kasma donma falan yapmıyor. Bunun sebebi HDD'nin eski olması mı?
Sistemim.
HD Tune ile tarama yapın ama bana sorarsanız normaldir. Windows başlatıldığında servisler başta olmak üzere diske okuma üstüne yüklenir. HDD tahminimce 5400RPM bu yüzden kendine gelmeside geç sürüyor. Size tavsiyem kendinizin modladığı Windows'u kullanmak, gereksiz servisler olmadığı için bilgisayar SSD hızına yakın ( kullanım olarak, hız olarak mümkün değildir )( denendi! )
Windows 8 ve 10 ile beraber geri bildirim, sistem hata döküm takibi, uygulama edinin benzeri bir sürü servis ve uygulama çalışmaktadır. Birçok kişi gündelik ve bilgisayarı oyun için yeni bir şey yapmadan kullandığından bu servisler sisteme etki ediyor ve performanslarını düşürebiliyor. Bu yüzden...
www.technopat.net
Sysmain ve Windows search hizmetlerini de kapatabilirsiniz.
Büyük ihtimal güncelleştirmeleri yanlış seçtiniz. Aslında yapmanıza gerek yok Update üzerinden yapabilirsiniz. Sıkıntı yaratmaz bitince direk Rufus'la yazdırın. ( bitmemiş, sakın çıkmayın bitince zaten uyarı verecek )