Bilgisayarı kapatınca görüntü gelmiyor

• Konuyu başlatan -R-
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 1.727

-R-

Decapat
Öncelikle size sorunumdan bahsedeyim. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığım zaman bilgisayarın bütün parçalarının çalışmasına rağmen görüntü gelmiyordu ancak 20-30 kere kapatıp açarsam görüntü geliyordu. Ben de bu sebepten dolayı hep uyku modunda kullanıyordum. Bugün yine uyku modundan çıkardım açtım bilgisayarı ve kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılacak yazdı. Kapattığım zaman da olduğu gibi tekrar görüntü gelmedi. Monitör de ve görüntü aktarımını sağlayan kablolarda sorun yok hepsini kontrol ettim. Ben sorunun HDD'de olduğunu düşünüyorum çünkü arada görev yöneticisine baktığımda %100 disk kullanımı yazıyor. Sizce bu sorun neden oluyor olabilir. Düzgün anlatamamış olabilirim anlamadığınız bir şey olursa sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'niz çok açılıp kapandığı için zarar görmüş, size tavsiyem yeni bir Solid State Disk(SSD) almanız. Eğer önemli dosyalarınız varsa harddisk'inizi başka bir bilgisayara takıp dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

Genelde bu hata HDD ile alakalı olur.
Eğer HDD problemli olsa BIOS ekranına çıkardı bilgisayar. HDD eski olması elbet problem çıkaracaktır ama bilgisayarın BIOS ekranına çıkmasını engelleyeceğini sanmıyorum. Bana daha çok anakart veya RAM problemi gibi geldi.

PSU kaç Watt? Markası vs ne? Ben bu sorunu kendim PSU yüzünden yaşıyordum. Veya RAM kaynaklida olması çok muhtemel. RAM test et. Sorun yoksa artık ekran kartı sorunu olabilir. Ama ilk bakman gereken PSU.

Eğer HDD problemli olsa BIOS ekranına çıkardı bilgisayar. HDD eski olması elbet problem çıkaracaktır ama bilgisayarın BIOS ekranına çıkmasını engelleyeceğini sanmıyorum. Bana daha çok anakart veya ram problemi gibi geldi.
"Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılacak yazdı" diyor adam. Anakart olsaydı hiç görüntü gelmezdi. Sonra görüntü gelmemiş o yüzden anakartta değil sorun. Ram olsaydı bilgisayar 5 - 10 saniye açılıp kapanırdı!

"Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılacak yazdı" diyor adam. Anakart olsaydı hiç görüntü gelmezdi. Sonra görüntü gelmemiş o yüzden anakartta değil sorun. Ram olsaydı bilgisayar 5 - 10 saniye açılıp kapanırdı!
Hiç sistemi incelemeden veya görmeden sorunu kesin olarak tahmin ettiğinize göre bu işte uzman olmalısınız. Buyrun devam edin.

Hiç sistemi incelemeden veya görmeden sorunu kesin olarak tahmin ettiğinize göre bu işte uzman olmalısınız. Buyrun devam edin.
Evet uzmanım.
Nereden biliyorum? Ben bu sorunları yaşadım ve sorun dediğim şeylerdeydi!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı