Bilgisayarı Kapatınca Güç Kaynağını da Kapatırsak BIOS Pili Şarj Olmaz mı?

Dopenian

Kilopat
Arkadaşlar ben her bilgisayarı kapattığımda güç kaynağını da kapatıyorum. Bir arkadaşım böyle yaparsan BIOS pilin şarj olmaz dedi. Doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence güç kaynağını kapatmana gerek yok prizden kurtardın mı işlem tamam zaten Bios pilide bitmez ayrıten zaten onların belli bir ömrü var kaliteye göre vadesi doldumu değiştirmen gerek bildiğin saat gibi aynı.

Bilgisayar açık olduğunda şarj olur pil. O kadar büyük bir pil olmadığından kısa sürede şarj olacaktır. Fakat benim evimde 2 tane bilgisayar var herhangi birinin güç kaynağını kapatmak ya da prizden çıkartmaya ihtiyaç duymadım. Zira güç kaynağındaki anahtarın açma kapama ömrü var. Aynen prizler için de bir tak çıkart ömrü var.

BIOS pilleri lithium ion.
Ilginc. Hic sarjli Li-Ion BIOS pili gormedim. CR tip pil kullanilir BIOS icin,sarj edilmez. Sarj edilen tipleri LIR'dir. Onlarda anakartta kullanilmaz. Ayrica anakartlarda sarj modulu de yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…