Çözüldü Bilgisayarı kapatıyorum ve açtıktan sonra kaldığı yerden devam ediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Senatör34

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yaklaşık 1 ay önce bir sistem topladım, fakat bilgisayarı normal başlat menüsünden "bilgisayar kapat" butonuna bastıktan sonra bilgisayar kapanıyor tamamen. Sonrasında kasanın güç düğmesine bastıktan bir süre sonra bakıyorum en son kapattığım sekme veya işlem karşıma geliyor. Bilgisayar kapanmıyor gibi geliyor. Nasıl bir yol izleyebilirim?

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 2600
  • ASUS B450-PRO
  • 16 GB 2400 MHz RAM
  • ASUS RX570 4 GB
  • Thermaltake 650W güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hızlı Başlat'ı kapatmak için:
1. Başlangıç ekranına “güç seçenekleri” yazarak, çıkan sonuçlardaki Güç Seçenekleri’ne tıklayın.

2. Açılan pencerenin sol tarafındaki Güç düğmesinin yapacaklarını seçin seçeneğine tıklayın.

3. Karşınıza çıkacak olan pencerenin üst tarafındaki Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğine tıklayın.

4. Bu aşamadan sonra detaylı ayar listesi görünecektir. Listedeki Hızlı başlatmayı aç seçeneğinin yanındaki tiki kaldırın. Değişiklikleri kaydettikten sonra sisteminizi yeniden başlatın.
Hızlı Başlat'ı kapatmak için:
1. Başlangıç ekranına “güç seçenekleri” yazarak, çıkan sonuçlardaki Güç Seçenekleri’ne tıklayın.

2. Açılan pencerenin sol tarafındaki Güç düğmesinin yapacaklarını seçin seçeneğine tıklayın.

3. Karşınıza çıkacak olan pencerenin üst tarafındaki Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğine tıklayın.

4. Bu aşamadan sonra detaylı ayar listesi görünecektir. Listedeki Hızlı başlatmayı aç seçeneğinin yanındaki tiki kaldırın. Değişiklikleri kaydettikten sonra sisteminizi yeniden başlatın.

Çözüm
Bilgisayarı kapatırken, Windows'daki kapatma butonunun işlevini "uyku modu" olarak seçmekte olabilir misiniz?

Hayır özellikle siz dediğiniz için tekrar yaptım. Belki ben yanılıyorum diye. Şimdi bilgisayar kapat yaptım. Kapandı. Sadece klavyeye rastgele tuşlara bastım BIOS ekranı geldi TUF yazısı çıktı anakartın ve sistem kaldığı yerden devam etti. Bilgisayar kapat tuşu uyku modu olarak ayarlanmış olabilir mi?

Dosya Ekleri

• deneme.png
    deneme.png
    81,1 KB · Görüntüleme: 152
Hibernite denen bir olay var hazırda bekletmek Türkçesi bu durumda ise bilgisayarınız kapanır açıldığında kaldı yerden devam eder bakın derim güç seçeneklerine bu durumda olabilir sisteminiz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı