Bilgisayarı kendim toplayabilir miyim ?

Alperen Kartal

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ben önceden bir konu açmıştım bilgisayar toplamayla ilgili. Ben önerdiğiniz bilgisayar parçalarını aldım. Fakat şimdi de toplama konusunda kararsız kaldım. Sizce kendim toplaya bilir miyim ? Daha önce hiç yapmadım. Ama vatan bilgisayarla uğraşmak istemiyorum bazen sorun çıkarabiliyorlarmış. Sizce ne yapmalıyım?

Eğer hiç tecrübeniz ve bilginiz yok ise hiç kalkışmayın.
Bilginiz yok ise zaten, RAM bellekleri oturturken bastıramayacaksınız. Kırılacak diye korkacaksınız

Bilginiz var ancak daha önce hiç toplamadım derseniz olabilir. Kurallarına uyarsan hiçbir sorun çıkmaz. Bu bağlamda bilgi ve tecrübe gerek elbette.

Termal macunu ne kadar sürmeniz gerektiğini, hangi kabloyu nereye takmanız gerektiğini, RAM bellekleri nasıl takacağınızı, işlemciyi anakart soketine nasıl takacağınızı bilmiyorsanız doğal olarak zarar verirsiniz sisteme.
Uzun lafın kısası bilginiz yok ise kalkışmayın, oturup videoyu izlemeye benzemiyor malesef

Eğer bilgi sahibi değilsen video izleyerek bilgi sahibi olabilirsin.
Ama kalkışma derim

Toplarken hatam olursa bir şey olur mu bilgisayara ?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar birde ben termal macun almadım.Gereklimiydi o?

Elbetteki zarar verebilirsiniz parçalara. En basitinden işlemciyi anakarta takarken ne şekilde oturtmanız gerektiğini bilmezseniz pinleri darmaduman edersiniz.
Stok soğutucunun bakır kısmına sürülü olarak gelir termal macun. Parmak atmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…