Bilgisayarı kısa devre ile açmak sorun yapar mı?

Berke B.

Hectopat
Daha fazla  
Laptopumun açma kapama tuşu arızalandı ve ben de kısa devre ile yani tornavida yardımı ile açıyorum. Sürekli böyle açmak cihaza zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenliği elden bırakmayın :) En iyisi bir bilgisayarcıya götürüp tamiratının yapılmasını istemek. Garantiniz var ise firmaya da yollayabilirsiniz şartlara göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski açma kapama tuşu seni yaptığın işin aynısını yapıyordu zaten değişen bir şey yok. Orayı şase etmeden anakarta ilk hareketi veremezsin. Bu şekilde açıp kapama işlemi yapman cihaza zarar vermez. Eğer açma kapama düğmesinin PCB'sinde üçüncül ya da dördüncül bir yol var ise doğru yeri şase etmeniz gerekir buna dikkat edin.

Benim eski külüstür "kespır nivrana" laptopu aldıktan 6 ay sonra açma kapama tuşu bozuldu. 2 yıl aktif şekilde düz kontak (kısa devre) ile açtım. Hala laptop çalışır şekilde ama kullanan yok. :)

Benimde elimde külüstür var güç düğmesi çalışmayan. Bazen yaşıyor mu diye tornavida ile şok geçirtip şah a kaldırıyorum. Herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Soket zedelenmesin ona dikkat et.

Hepiniz sağolun içimde şüphe vardı sayenizde artık rahat bir şekilde kullanacağım.

Güvenliği elden bırakmayın :) En iyisi bir bilgisayarcıya götürüp tamiratının yapılmasını istemek (Garantiniz var ise firmaya da yollayabilirsiniz şartlara göre)
Açma kapama tuşunu tedarik etme imkanım olsa işlemi bende yapabilirim ve yaşadığım yerdeki bilgisyarcılar dolandırıcı ve tabir i caiz ise kazıkçılar ondan dolayı götüremem.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı