Merhabalar, bütçem sıkıntılı. Bir türlü parayı denk getiremediğim için her ay 1-2 parça alarak PC toplama kararı aldım. Sizce bu ne kadar doğru? Yapılmalı mı? Ne kadar sağlıklı olur? Söylerseniz sevinirim.
Her geçen ay yeni parçalar, daha f/p ürünler çıkabilir ve sonra niye onu almadım diye üzülebilirsiniz. Aynı şekilde her geçen ay dolar kuru dolayısıyla parça fiyatları yükseleceğinden parçaları daha ucuza alabilecekken daha pahalıya aldım diye de üzülebilirsiniz. Buna göre kararınızı verin.
Her ay bir parça alacağınıza parayı biriktirmeyi deneyin. Diğer türlü yapsanız bile parçaların güncelliği geçecek, garantileri boş yere azalacak vs. çeşitli sıkıntılar olacak.
En son alacağın 3 parçalar anakart, işlemci ve ekran kartı olacak şekilde toplarsan iyi olur. Diğerlerinin yenileri bu saydıklarıma göre daha geç çıkıyor. Ryzen ya da Coffee Lake niyetine sistem toplarken bir bakmışsın Cannonlake çıkar ona göre tercihte bulunmuş olursun.
Parça parça alacaksanız sırasıyla kasa ve güç kaynağını, alınacaksa işlemci soğutucusunu, SSD'yi ve 4'ü birden olmak üzere anakart işlemci, RAM, ekran kartını alın.