Bilgisayarı performans modunda kullanmanın bilgisayara etkisi nedir?

raiton60

Centipat
Lenovo bir oyuncu bilgisayarım var. Hep denge performansında kullandım. Bilgisayarı performans modunda kullanırsam oyun performansımda ve bilgisayar sağlığı açısından ne gibi etkileri olur? Hem iyi hem kötü açıdan bakarsak performans modu mu yoksa denge modu mu daha iyi olur, uzun vadede kullanmayı düşündüğüm bir bilgisayar.

Performansta yüksek güç tüketir, kötü anlamda bakarsak uzun vadede belki bataryan ölür.

İşlemcinin ömrünü kısa zamanda tüketir ama kullanmaktan korkma, 1-2 yılda bitmez. Bence performansta kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin ömrünü kısa zamanda tüketir ama kullanmaktan korkma, 1-2 yılda bitmez. Bence performansta kullanabilirsin.
Öyle bir şey mi varmış?

Sıcaklıklar normal olduğu sürece hiçbir sıkıntı olmaz. Prizde iken sorun yok ama pilde çalışırken şarjı hızlı biter.

Performansta yüksek güç tüketir, kötü anlamda bakarsak uzun vadede belki bataryan ölür.

Bilgisayarı zaten şarjda kullanıyorum. Oyun bilgisayarı olduğundan dolayı bataryası güçlü tasarlanmamış zaten. Kullanımına bağlı olarak 1.30-2 saat gidiyor hala şarjı. Batarya pek sorun değil kısaca.

İşlemci ömrü yemiyor i3-350M işlemcim hala çalışıyor her zaman yüksek performansta kullandım. Sadece yüksek güç tüketimi ve ısı olur.

Belirttiğim gibi sıcaklıklar normal ise sorun yok. Hatta nihai performans modunu ekleyebilirsin.

Şu kodu CMD'ye yaz.

powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Ardından güç seçenekleri bölümüne gir ve Nihai Performans'ı seç.

Teşekkürler. Peki CPU'nun kaç derece sıcaklıkları normal/normalin üstüdür.

Teşekkürler. Peki CPU'nun kaç derece sıcaklıkları normal/normalin üstüdür.

Normalde 85 üstü sıkıntı ama hem yaz ayındayız hem de bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsun. Dolayısıyla sıcaklık eşiği biraz daha yüksek olacak. 92 dereceyi geçmemesi iyi olur.

Öyle bir şey mi varmış?

Sıcaklıklar normal olduğu sürece hiçbir sıkıntı olmaz. Prizde iken sorun yok ama pilde çalışırken şarjı hızlı biter.

Aynen öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…