Bilgisayarı Power tuşuna basılı tutup kapatmak zararlı mı?

fortBoys

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 R5 5600X
Az önce oynadığım oyunda oluşan problemden dolayı bilgisayarı güç tuşuna basılı tutup kapatmak zorunda kaldım, bir zararı olmuş mudur? Normalde kapamam öyle.

Az önce oynadığım oyunda oluşan problemden dolayı bilgisayarı güç tuşuna basılı tutup kapatmak zorunda kaldım, bir zararı olmuş mudur? Normalde kapamam öyle.
Hayır. Devamlı olarak ancak programlar açıkken yaparsan zarar verir. Genellikle zarar vermez.

Bu işlem bilgisayarı zorla kapatır. Kaydetmediğiniz dosyalar veriler zarar görebilir. Bu durumlarda bu şekilde kapatabilirsin. Ama normal şartlarda başlat menüsünden kapat.

Çok yapmasan sıkıntısı olmaz ama dosyaların hasar görebilir.

Dosyalar veya işletim sistemi zarar görebilir. Ben de çoğu zaman böyle kapatıyordum, başıma bu dediklerimden hiçbiri gelmedi. Ama başınıza gelmeyeceğinin bir garantisi yok.

Yazılım olarak değil de donanım olarak bir zararı olur mu çünkü oyunda bugdan dolayı böyle oluyor ne zaman olacağı belli değil en son 1 ay önce yapmak zorunda kalmıştım.

Yazılım olarak değil de donanım olarak bir zararı olur mu çünkü oyunda bugdan dolayı böyle oluyor ne zaman olacağı belli değil en son 1 ay önce yapmak zorunda kalmıştım.
Hayır yıllardır gamebooster PSU sayesinde yaptığım bir şey. Herhangi bir zararı yok. Çünkü yaptığın işlemi windows tüm dosyalarını ve verilerini kapattıktan sonra yapıyor. Senin yaptığın ise verileri kapatmadan kapatmak.

Bir kerede bir şey olmaz, sürekli yaparsan olur. Bir daha yapmamaya çalış, oyun falan donduysa "Win + Ctrl + Shift + B" kısayolunu yaparak ekran kartını resetle, belki düzelir. Düzelmezse mecbur güç tuşuna basarak kapatmak zorundasın.

O fonksiyon bir özelliği olmasına rağmen çoğunlukla ekran kartı kendini kitlediği için bir işe yaramıyor.

Yeni donanımlar bu tür durumlar için dayanıklı geliştiriliyor, ama Windows'tan kapatmak en güvenlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…